ROAC jeugd in actie tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerst zag alles nog wit, maar de dagen daarna was de sneeuw snel verdwenen. Even geen sneeuwpret meer voor de jeugd, wel sportpret. Dinsdag 29 december waren het de Effies wachten, de F-, E-, D- en C-junioren van de voetbal die de sporthal en kantine bevolkten. De leiders/trainers van de verschillende groepen
hadden ieder voor hun eigen programma gezorgd. Zaalvoetbal vormde de hoofdmoot van het vermaak.

Voor de F was ook een spelletjescircuit uitgezet. De F-ies werden op verschillende vormen van behendigheid getest. Naast zaalvoetbal, klimmen en klauteren in de sporthal en sjoelen moesten ze snoephappen uit een bak vol water. Een dat viel heel nog niet mee, regelmatig kwamen
er proestende hoofdjes zonder de snoep uit de bak te voorschijn.

Bij de D-pupillen werd een tienkamp gehouden waarbij ieders persoonlijke score werd genoteerd. Sprinten, penalty schieten, basket schieten, tchouk gooien, korf schieten, touwtje
springen, hooghouden, slalommen en mat schieten, het tiende onderdeel was het minst vermoeiend, nl limonade drinken. De E- en C-junioren hebben diverse partijtjes zaalvoetbal gespeeld.

Na hun inspanningen waren er voor de spelers pannenkoeken. Vooral bij de D waren de pannenkoeken niet aan te slepen.

De volgende dag waren het de meisjes van de handbal en de B- en A-junioren voetbal die in de sporthal aan de slag gingen. Ook voor de handbalsters waren er circuitjes en behendigheidsspelletjes uitgezet. De voetballers hebben een zaalvoetbal toernooitje afgewerkt.

Daarna was er voor de B en A de gelegenheid om te biljarten. Biljarters Paul Stipdonk, Jaap van Velzen en Nico Bouwmeester hebben de liefhebbers de beginselen van het biljarten uitgelegd. Alle drie de biljarts waren in gebruikt. De concentratie was van het gezicht van de spelers af te lezen.

Ook deze dag voor alle groepen weer pannenkoeken om de honger mee te stillen. In totaal zijn er die twee dagen door de jeugd zo’n 750 pannenkoeken en 5 kistjes mandarijnen weggewerkt.

Zaterdag 2 januari was het opnieuw een drukte van belang in het clubhuis. De Effies wachten en de F-ies waren druk aan het bouwen. Het biljart gedeelte lag vol met duizenden Lego steentjes. De E ging in de sporthal weer in, het zaalvoetballen is ze goed bevallen. En de trainer van de D had een 4-tegen-4 toernooi georganiseerd waarbij het ging om de persoonlijke score. De teams wisselden steeds van samenstelling. Voor iedere speler werd het resultaat van de wedstrijdjes genoteerd. Door de steeds wisselend samenstelling van de teams kwam hier een individuele winnaar uit te voorschijn. Vervolgens kreeg iedereen iets te eten in de kantine. Ene groep had nog amper de buikjes gevuld of de volgende hongerige groep diende zich al weer aan. De jongste jeugd had nog pannenkoeken tegoed. De E-jeugd deed zich te goed aan broodjes kroket en frikadel en voor de D-junioren was er soep met broodjes. Voor Grace en de kantinemedewerkers was het even hard aanpoten, maar het lukte ieders honger gestild te krijgen voor de loting voor de komende Jeugd Olympiade.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!