Ruime nederlaag voor s.v. ROAC 1

Het is voor het vlaggenschip een troosteloze middag geworden bij KDO. Na 45 minuten spelen was er nog weinig aan de hand, maar na 90 minuten stond er een ruime nederlaag op het scorebord.

Althans, het scorebord was fysiek niet aanwezig op veld 3. Veld 3 was namelijk het toneel deze middag. Het hoofdveld was door hevige regenval afgekeurd en de KNVB heeft begin 2019 besloten dat we dan verplicht moeten uitwijken naar kunstgras. En zo werd deze subtopper dus afgewerkt op een bijveldje. Het KNMI had ook nog eens code oranje afgegeven, dus een snoeiharde wind erbij maakte het plaatje compleet. Desalniettemin stonden er toch nog zo’n 100 helden langs de lijn deze middag.

In de eerste helft had ROAC het betere van het spel, gesteund door windkracht 100 in de rug. Het resulteerde tot 1 grote kans, maar Dick Heemskerk raakte hem helemaal verkeerd.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Maar dat nam niet weg dat KDO de 1-0 na een minuut in de tweede helft cadeau kreeg. Sam van der Geest peerde over de bal heen en zijn zwager Mitchel Boere trachtte het recht te zetten maar schoffelde Joeri Stange onderuit. Referee Ed Toonen wees naar de stip en Jim Klein schoot raak: 1-0.

KDO stond voor en kon haar favoriete spelletje gaan spelen. Het spelletje wat ROAC ook graag speelt, maar dan moet je wel voorkomen. Toen Bart Hoving in de 50e minuut ook de 2-0 binnenschoot na een afgeslagen voorzet, werd het een shrier onmogelijke opgave voor de Rippers, die weinig tot niets creëerden.

Toch kwam ROAC terug in de 60e minuut. De ingevallen Rudolf Bax had een puntgave assist in huis en Loek van der Star knikte even fraai binnen: 2-1. Het is het zesde doelpunt van de buitenspeler en daarmee is hij nu alleen topscorer van ROAC.

Maar ondanks de aansluitingstreffer heeft een resultaat er niet meer ingezeten. ROAC ging risico’s nemen en gaf achterin heel veel ruimte weg. Ook had ROAC veel overtredingen nodig om de counters van KDO te stoppen. Een vrije trap belandde eerst nog op de lat maar later in de wedstrijd viel de bevrijdende 3-1. Na matig verdedigen kon Jesse Stange van dichtbij binnen koppen.

In de slotseconde moest ROAC ook nog de 4-1 slikken toen balverlies werd afgestraft. Wederom was het Jesse Stange, die ongetwijfeld tot MVP zal zijn uitgeroepen naderhand. Fijn voor hem, aangezien hij in de heenwedstrijd een penalty miste in blessuretijd waardoor alle punten in Rijpwetering bleven.

Maar voor ROAC in alle opzichten een verloren middag. Verdedigend was het ROAC-onwaardig en ook aanvallend is er veel te weinig afgedwongen. En dat allemaal in een kelderklasse-setting.

De hele subtop zit elkaar nu op de hielen en wat dat betreft zal ROAC in de resterende 9 wedstrijden echt nog de nodige wedstrijden moeten gaan winnen. Anders gaat het overal nog naast grijpen. En dat zou inmiddels toch als een teleurstelling gaan voelen, ondanks dat de Rippers begin dit seizoen nooit hadden durven dromen van deze positionering na 17 wedstrijden. Zeker niet als je meeneemt welke steunpilaren de Paarsen allemaal hebben moeten missen.

Volgende week wacht Foreholte thuis, ook een concurrent in de subtop. Laten we hopen dat de weergoden een beetje gaan meewerken. Want na DOSR en nu KDO heeft ROAC al genoeg mooie affiches in het water zien vallen. Daarnaast is Foreholte een graag geziene gast, ook na afloop in de kantine. Met aangenaam weer is dat toch een stuk leuker allemaal.

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest (70. Thijs van Seggelen), Jeffrey de Haas, Loek van As (58. Rudolf Bax); Loek van der Star, Dick Heemskerk, Yoek Bentvelzen.

Deel dit bericht

Eén reactie op “Ruime nederlaag voor s.v. ROAC 1”

  • Jordan Smits schreef:

    kelderklasse-setting????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!