S.v. ROAC 1 is klaar na doelpuntloos gelijkspel tegen Delft 1

Voor ROAC valt er niets meer te winnen of te verliezen na het 0-0-gelijke spel tegen Delft. De kleine kans op de derde periode die de Rippers nog hadden is verkeken, terwijl het in degradatienood verkerende Lisse niet meer voorbij ROAC kan komen.

Achteraf bleek het puntje genoeg ook voor de bezoekers om zich te verzekeren van nog een seizoen in de tweede klasse. Wie de wedstrijd had bekeken snapte niet waarom Delft niet alle drie de punten had opgehaald. Daar waar het in de tweede helft gelijk opging, was het in de eerste helft namelijk een éénrichtingsverkeer richting Bob Brugman.

Maar de Ripse doelman verkeerde in goede vorm in tegenstelling tot zijn teamgenoten waar alles veel te slordig was. Omdat Delft in de afronding ook niet helemaal scherp was werd er dus niet gescoord. Althans, Delft scoorde twee maal, maar deze werden door scheidsrechter Mank afgekeurd wegens buitenspel en een overtreding voorafgaand aan het doelpunt. Daarnaast raakte Delft ook nog eens de lat, zag het Brugman uitstekend keeperswerk leveren en werd een bal door een Ripse verdediger van de lijn gehaald. Voor de Rippers kreeg alleen Pascal de Jong een prima kans, maar de afzwaaiende spits mikte met een lob naast het doel.

Na de theepauze kwam ROAC beter in de wedstrijd. Helemaal toen Delft in de 55e minuut met een mannetje minder kwam te staan. Een speler van Delft kreeg een gele kaart voor een overtreding voorgeschoteld en ging daar verbaal heftig over in discussie. Mank had in de eerste helft al een paar keer gewaarschuwd in te grijpen na aanhoudend commentaar op de leiding en besloot hem direct een tweede gele, dus rode kaart te geven. Omdat de Delftenaar vervolgens weigerde het veld te verlaten en in taal en gebaar jegens de referee te keer ging werd het duel vijf minuten stil gelegd.

Na de onderbreking was ROAC niet in staat om Delft kapot te spelen. Vlak voor tijd kreeg Martijn van Trigt na een prima individuele actie de kans op de winnende treffer, maar dat zou ook niet terecht geweest zijn. Delft zag in de blessuretijd nog een doelpunt afgekeurd worden, omdat de bal zo’n dertig centimeter achter de achterlijn was geweest.

Volgende week maandag gaat ROAC op bezoek bij kampioen Laakkwartier en dat duel gaat op papier nergens meer om. Het is wel de allerlaatste wedstrijd van De Jong. Met 108 officiële doelpunten in zijn loopbaan voor ROAC heeft hij een belangrijke rol bijgedragen in de opmars vanuit de vijfde klasse. Het voetbal is echter niet meer te combineren met zijn fysieke werk en daarom zet hij er nu een punt achter. Hij zal gemist gaan worden. Ook voor Erwin van der Lugt betekent het duel bij Laakkwartier zijn laatste klusje. Hij wordt opgevolgd door Hein Leliveld.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Jacco den Hollander (70. Loek van der Star), Floris Hupkes; Dick Heemskerk, Freek Heemskerk, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Pascal de Jong, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!