S.v. ROAC 1 bekert verder

ROAC had thuis tegen Foreholte genoeg aan een gelijkspel om door te bekeren en zo geschiedde het ook. Het werd 0-0 en daardoor eindigt ROAC als tweede in de poule, wat recht geeft op deelname in de knock-outfase van het districtbekertoernooi.

Waar ROAC jarenlang niet verder dan de poulefase van het bekertoernooi wist te geraken, lukt het nu al voor de derde keer op rij om wel verder te bekeren. Absoluut niet het hoofddoel van dit seizoen, maar het avontuur van twee jaar terug waar ROAC tot de laatste acht kwam en zich bijna plaatste voor het landelijke bekertoernooi tovert nog altijd een glimlach op de gezichten van de Rippers.

Een puntje tegen de vrienden van Foreholte zou dus genoeg zijn, terwijl de Voorhouters moesten winnen om nog door te gaan. Al vroeg in de wedstrijd kreeg ROAC twee kansen om de score te openen. Maar het net vinden gaat nog stroef, zo ondervond Yoek Bentvelzen ook in kansrijke positie. Vervolgens werd het spel erg slordig aan beide kanten. Foreholte trachtte Sam Lemmers door de lucht te bereiken, maar de passing was te slordig. Zodoende kregen beide goalies niet veel werk te verrichten.

Na de rust ging Foreholte wat meer risico’s nemen. Het gaf ROAC meer ruimte om gevaarlijk te worden op de counter. Het spel werd beter, maar in de afrondende fase van de aanval kwam ROAC steeds te kort. In de laatste tien minuten werd Foreholte pas echt gevaarlijk. Drie kopballen werden prooi voor Dammes van der Poel, die daarmee zijn doel weer schoon hield. Zo eindigde het duel met dezelfde stand als waarmee het begon.

Referee Oosterlaken en zijn neutrale assistenten Laouhaichi en Van Berk konden terugkijken op een prima geleide pot, waarin het ze overigens niet erg lastig werd gemaakt. Voor ROAC en Foreholte gaat het vizier nu op de competitie. ROAC start komende week thuis tegen Olympia.

Opstelling: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Bart Hogenboom (75. Cedric den Dekker), Loek van As, Kevin de Jong; Thijs van Seggelen (46. Joep Straathof), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter (84. Jay Koek).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!