S.v. ROAC 1 bekert verder

Voor het eerst in jaren heeft het vlaggenschip de groepsfase van de districtbeker overleeft. Gisteravond had ROAC aan een punt genoeg bij UVS 1 en dat punt werd binnengesleept.

Vorige week zaterdag wist ROAC bij zaterdagtweedeklasser Blauw Wit – Beursbengels met 0-1 te winnen door een doelpunt van Djimmy Wagter. Een matige uitslag, want de tweede helft waren de Rippers heer en meester en creëerde het zeker vijf 100% kansen.

Het wedstrijdbeeld tegen UVS zag er anders uit. UVS, uitkomend in de zaterdag tweede klasse, mocht het spel maken van de bezoekers. Toch wist UVS alleen gevaarlijk te worden door persoonlijke fouten van de Rippers. De 1-0 in de 30e minuut van Thom de Vries werd ingeleid door slordig balverlies. Als De Vries wat zuiverder was geweest in de passing had hij niet veel later wederom kunnen profiteren van gestuntel bij ROAC achterin.

Na de thee ging ROAC op zoek naar de gelijkmaker en kwam het steeds beter in de wedstrijd. Toen De Vries in de tweede helft een te korte terugspeelbal ook niet wist te benutten bleef ROAC leven. In de 75e minuut kwam ROAC op 1-1. Sam van der Geest had een knappe individuele actie in huis en bracht Loek van der Star in stelling. Van der Star wist wel raad met deze kans.

In het laatste kwartier startte UVS nog een offensief, maar dit leidde tot helemaal niets. Sterker nog, ROAC had in deze fase de winst naar zich toe kunnen moeten trekken. Dat gebeurde niet, maar een gelijkspel was genoeg. Binnenkort zal de loting worden verricht door de KNVB en dan wordt bekend wie de tegenstander wordt in de knock-outfase.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!