S.v. ROAC 1 beleeft treurige middag bij Woerden 1

ROAC heeft haar debuutseizoen in de tweede klasse afgesloten met een 3-1-nederlaag bij kampioen Woerden. De nederlaag paste eigenlijk wel prima bij de dag die de Rippers beleefden.

Vrijdagochtend kwam ter oren dat Winy Brugman-Van der Geest, de moeder van eerste doelman Bob Brugman, was overleden. Vanwege dit treurige nieuws speelde ROAC dan ook met rouwbanden en was Bob Brugman vanzelfsprekend afwezig. Of dat nog niet genoeg was werd zondagochtend ook bekend dat Wilma Hoogenboom was overleden. Ook bij ROAC was Wilma een geliefd persoon en reikte zij jaarlijks ‘De Roland Bos-bokaal’ uit op de jeugdolympiade. Deze prijs is vernoemd naar haar toenmalig partner die ook veel te vroeg overleed en altijd veel vrijwilligerswerk deed bij ROAC.

Het contrast met Woerden was dan ook groot. De club wilde het seizoen afsluiten met allerlei activiteiten. Zo waren jeugdelftallen van Ajax aanwezig om wat voorwedstrijden te spelen onder leiding van Bas Nijhuis. Ondanks het hondenweer zat de tribune helemaal vol. Dit veranderde overigens tijdens de wedstrijd tussen Woerden en ROAC. Het affiche kon op weinig belangstelling rekenen. Logisch gezien de weersomstandigheden en het feit dat het nergens meer om ging.

Na zeven minuten spelen opende Woerden de score. Gezien het spelbeeld onterecht, aangezien ROAC vrijwel continu balbezit had in de eerste helft. De mannen van Woerden maakten zich wel heel druk om ROAC dat niet gemeen speelde, maar de duels ook niet ontweek. Scheidsrechter Toonen werd ingepakt door de thuisploeg en besloot het duel dood te fluiten. De Rippers maakten zich op hun beurt weer druk om het feit dat overal voor gefloten werd en dat de grensrechter van Woerden werkelijk bij iedere dieptebal zijn vlag in de lucht stak. Dat deed de beste man overigens niet alleen bij twijfelgevallen, maar ook als het duidelijk geen buitenspel was. Gesteund door Toonen bleef de Woerdense grensrechter doodleuk negentig minuten lang alles afvlaggen. Het was duidelijk dat Woerden ook op de laatste speeldag hun winstpremie wilden binnen halen.

In de tweede helft kwam ROAC al na een minuut spelen op 1-1. Martijn van Trigt kwam alleen op de Woerdense doelman af, maar schoot op de paal. De bal kaatste echter zo voor de voeten van Van Trigt dat hij de bal in het lege doel kon schuiven. Ware het niet dat hij met handen van achteren naar de grond werd gewerkt door een verdediger. Toonen floot en legde de bal op de stip. Het was even wachten totdat hij zijn rode kaart kon vinden, want Van Trigt was doorgebroken en er werd hem een 100%-scoringskans ontnomen. Dubbel rood dus eigenlijk. Toonen besloot echter geel te geven. Een onbegrijpelijke beslissing. Thijs van Seggelen schoot de pingel wel raak, maar de Rippers hielden een vieze nasmaak over aan het voorval.

Zeker toen Woerden een paar minuten later weer voorkwam. Een communicatiefout bij ROAC achterin leverde een grote kans op voor de thuisploeg welke niet werd gemist: 2-1. Tien minuten later werd het duel beslist toen ook Woerden een strafschop kreeg. Invalgoalie Rob de Haas maakte contact met een Woerdenaar en deze ging naar de grond. De penalty werd koel binnen getrapt.

In het slot van de wedstrijd steeg de irritatie bij de spelers van ROAC en achteraf gezien was het opvallend dat de Rippers slechts één gele kaart pakten. Al met al zal er bij ROAC niemand om treuren dat er volgend jaar niet meer tegen Woerden gevoetbald zal worden.

Met de 3-1-nederlaag sluit ROAC een seizoen af met pieken en dalen. Goede periodes werden afgewisseld met matig tot slechte periodes. Toch kunnen de Rippers met voldoening terugkijken op het seizoen, waarin werd bewezen mee te kunnen in de tweede klasse.

Opstelling: Rob de Haas; Erik van Zeil, Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas; Sam van der Geest, Cedric den Dekker (46. Sven Hoogenboom), Mitchel Boere, Thijs van Seggelen, Loek van As (75. Floris Hupkes); Pascal de Jong (70. Jort van der Geest), Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!