S.v. ROAC 1 blijft bij Gouda (zo) 1 steken op gelijkspel

Door het gelijke spel bij de zondagtak van Gouda is ROAC tweede geworden in de bekerpoule. Doordat RCL de dag ervoor nipt wist te winnen bij Zevenhoven wisten de Rippers voor het duel al dat het eigenlijk nergens meer om ging. Toch wilde ROAC een goed resultaat neerzetten om met een goed gevoel naar de competitiestart toe te werken.

Dat moest dus bij Gouda gaan gebeuren. Gouda verloor eerder met 4-3 van RCL en remiseerde bij Zevenhoven (1-1). Uitgaande van die uitslagen wist ROAC dat Gouda toch over een prima ploeg moest beschikken. Maar het rommelt bij de zondagtak van Gouda. Voornamelijk op bestuurlijk niveau. Eerder dit jaar verkondigde het bestuur dat dit het laatste seizoen is waarin Gouda prestatief voetbalt op de zondag. Voor een groot gedeelte van de achterban is dit een niet te accepteren beslissing. Een beslissing die zelfs tot in de rechtszaal toe zal worden uitgevochten, zo konden we gisteren lezen in het AD. Ook de spelersgroep van de zondagtak wil van niets weten en gaat er van uit dat er nog vele jaren prestatief op zondag gevoetbald zal worden.

Dan de wedstrijd; deze begon dramatisch voor de Rippers. Zonder de vakantievierende Jordy Wong kwam de thuisploeg al na één minuut op voorsprong. Een dieptebal werd niet goed verwerkt door Cedric den Dekker waardoor zijn directe tegenstander Azaaj pardoes de bal voor zijn voeten kreeg. Met een stiftje over Bob Brugman stelde hij Saddou in staat het laatste tikje te geven: 1-0.

Na de openingsgoal nam ROAC het initiatief over en liet het bij vlagen leuk voetbal zien. Dat ROAC na een kwartier spelen op gelijke hoogte kwam was dan ook wel terecht. Sam van der Geest, die op ’10′ de plek in nam van de vakantievierende Thijs van Seggelen’ nam een afgeslagen voorzet strak op zijn pantoffel: 1-1. Door deze goal mag Van der Geest zich de meest productieve speler van de voorbereiding noemen aan de Ripse zijde.

Vervolgens ging het redelijk gelijk op. Zowel de thuisploeg als de gasten kregen nog wat mogelijkheden, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Derhalve een 1-1-ruststand.

Na de theepauze bleven Gouda en ROAC weinig voor elkaar onderdoen. Het prima spel van de eerste helft werd in de tweede helft niet meer gehaald. Je merkte dat de tropische weersomstandigheden hun tol begonnen te eisen. Aan beide kanten werden wat kansen gemist en in de laatste vijf minuten gingen beide ploegen nog eens nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal. Deze zou niet meer vallen.

Referee van der Kraan vond het genoeg geweest en floot deze wedstrijd af. Van der Kraan kon terugkijken op een prima wedstrijd, maar heeft het nooit echt lastig gehad in deze sportieve pot voetbal.

Het bekertoernooi ziet er nu op. Volgende week begint de competitie met de uitwedstrijd bij VUC. Hier gaan de Rippers proberen om hun eerste officiële uitoverwinning van het jaar 2015 te pakken. Erwin van der Lugt zal hopen dat hij dan weer de beschikking heeft over Dick Heemskerk, Loek van der Star en Rudolf Bax. ROAC zal namelijk boven zichzelf uit moeten stijgen bij de Haagse club, die door velen als één van de titelfavorieten wordt benoemd.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (65. Lars van der Meer), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jeffrey de Haas, Cedric den Dekker, Sam van der Geest, Loek van As; Martijn van Trigt (78. Steven Termeulen), Pascal de Jong.

Bekijk HIER alle foto’s van deze wedstrijd die Anouk Bakker maakte.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!