S.v. ROAC 1 blijft in de race voor een periodetitel

ROAC heeft de uitwedstrijd bij Schipluiden met 0-1 weten te winnen. Door de overwinning blijft ROAC in de race voor de derde periodetitel, alhoewel concurrent GDA vandaag ook weer wist te winnen.

Op het met konijnenkeutels bezaaide kunstgrasveld in Schipluiden had ROAC al na een minuut op voorsprong moeten komen. Na een vloeiende aanval werd linksback Floris Hupkes alleen voor het vijandelijke doel gezet. Zijn volley was zeker niet onaardig, maar de Schipluidense sluitpost was bij de les. ROAC had duidelijk de touwtjes in handen en wist de thuisploeg bij vlagen zoek te spelen. Na tien minuten dacht Freek Heemskerk een penalty verdiend te hebben toen hij in het zestienmetergebied werd gehaakt en ten val werd gebracht. De referee wuifde het voorval weg, ondanks dat Heemskerk met een gescheurde veter genoeg bewijsmateriaal dacht te hebben.

Na een minuut of twintig werd Schipluiden voor het eerst echt gevaarlijk. Wat enkele ingestudeerde corners waren al dreigend, maar het schot van afstand van Joost Bonte op de deklat was het grootste gevaar dat werd gesticht. Voor de rest bleef ROAC domineren. Pascal de Jong miste een levensgrote kans nadat de verdediging van Schipluiden aan flarden werd gespeeld en Thijs van Seggelen schoot na een prima individuele actie hard op de paal. Ruststand bleef derhalve 0-0.

Na rust besloot Schipluiden meer risico’s te nemen en ROAC wist zich daar even geen raad mee. Toch herstelde de bezoekers zich snel en wist Martijn van Trigt na een uur spelen de 0-1 aan te tekenen. Heemskerk ontdeed zich van enkele tegenstanders en zette vervolgens Van Trigt vrij voor het doel van Schipluiden. Van Trigt bleef ijzig koel en schoot beheerst binnen.

Schipluiden besloot vanaf dat moment helemaal niet meer te gaan voetballen en te gaan gokken op de grillen van de aanvallers. Steevast werd de bal lang naar voren getrapt, maar echt gevaar leverde het niet op. ROAC speelde inmiddels allang niet meer zo dominant, maar bleef geconcentreerd verdedigen. En op de counter had ROAC het duel allang op slot mogen gooien. Dat mochten vooral Heemskerk, Van Seggelen en Loek van As zich aanrekenen.

Het bleef echter 0-1 en daarmee spannend tot aan de laatste minuut. ROAC wist zich staande te houden en de driepunter binnen te slepen. Door de overwinning blijft ROAC in de race voor de derde periode waar GDA aan kop gaat. Volgende week wacht hekkensluiter Teylingen, waar ROAC nog wat tegen goed te maken heeft. De grote winnaars in zondag 2C van vanmiddag waren koploper Woerden (die hun voorsprong zagen groeien tot zeven punten) en Foreholte (door de overwinning op GONA bedraagt het gat met de veiligheid nog maar drie punten).

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Mitchel Boere, Erik van Zeil, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van As; Martijn van Trigt (72. Cedric den Dekker), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!