S.v. ROAC 1 blijft kwakkelen na nieuwe nederlaag

ROAC is er niet in geslaagd om het tij te keren tegen directe concurrent Hooglanderveen. ROAC kwam nog wel op voorsprong, maar persoonlijke fouten brachten de bezoekers uiteindelijk de volle buit.

Zodoende werd de reeks zonder overwinningen met een wedstrijd verlengt en wacht ROAC nu al zes potjes op het zoet van een overwinning. Gisteren tegen Hooglanderveen had het gemoeten en ook gekund. In de eerste helft had ROAC controle over het duel. Gezegd moet worden dat Hooglanderveen ROAC vrij liet in de opbouw en hoopte op de counter toe te slaan. Dat lukte de bezoekers echter matig. Slechts een enkele keer werden de bezoekers gevaarlijk, Dammes van der Poel keek de kopbal naast en hoefde niet in actie te komen.

ROAC had in de persoon van Steef Wortman al een poging op doel gehad toen de Rippers na een kwartier op voorsprong kwamen. Een prima aanval waar Djimmy Wagter zijn ventje uitspeelde en de bal voor trok. Van dichtbij kon Bart Hogenboom binnen tikken. Voor de rest viel er weinig te beleven, maar de voorsprong stond: 1-0.

Direct na rust werd de voorsprong echter uit handen gegeven. Mitchel Boere speelde de bal terug naar Van der Poel, maar had niet in de gaten dat de spits van de bezoekers al loerde op deze terugspeelbal. Hij kon de bal onderscheppen en de bal in het verlaten doel deponeren: 1-1.

Na deze tegenvaller nam ROAC het heft weer in handen en dat zou twee 100%-kansen op leveren. Wagter mikte vogelvrij over na een voorzet op maat van Wortman en de ingevallen Koen van Klink raakte zelfs de lat toen hij één-op-één op de goalie afkwam.

In de laatste 25 minuten werd Hooglanderveen weer wat sterker zonder dat ze het lichte overwicht in kansen wisten om te zetten. In de slotfase werden de ruimtes groter en moest Van der Poel eenmaal in actie komen om een doelpunt te voorkomen. Thijs van Seggelen mocht namens ROAC nog tweemaal een vrije trap op vijandelijk doel trappen maar ook zonder succes. Sam van der Geest zag zijn poging met links aan de verkeerde kant van de paal vliegen.

Het venijn zat hem echter in de staart, want vlak voor tijd viel dan toch nog het doelpunt. Een niet bijzondere bal over de Ripse verdediging zou tot assist gepromoveerd worden omdat een middenvelder van Hooglanderveen geen strobreed in de weg gelegd werd toen hij de diepte koos. Vogelvrij kon hij Van der Poel omspelen en de winnende maken: 1-2.

ROAC probeerde uiteraard nog de gelijkmaker te forceren en dat had ook nog gekund. Een verlengde vrije trap was bij de tweede paal voor het intikken geweest, ware het niet dat niemand zich daar had gepositioneerd. Misschien ook wel tekenend voor de lastige fase waar ROAC zich in bevindt.

ROAC bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen en dat uit zich in persoonlijke fouten en ballen die nu net verkeerd vallen. Voor de winterstop had ROAC juist het geluk aan haar zijde met last-minute resultaten tegen DSOV, VVZA en SO Soest. Nu staat ROAC al een tijdje aan de verkeerde kant van de medaille. Pijnlijk en zuur, maar de ommekeer moet er aankomen. Dat kan slechts op één manier en dat is door te winnen. Die kans krijgt ROAC volgende zondag al weer, maar gemakkelijk zal dat niet worden bij koploper Sporting Martinus.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Matty van Benten (46. Jim van der Meer), Mitchel Boere, Freek Heemskerk; Thomas van Veen (Koen van Klink), Wessel van der Poel (82. Kevin de Jong), Bart Hogenboom, Djimmy Wagter (82. Jay Helvensteijn); Steef Wortman (85. Djordy Strijk), Sam van der Geest, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!