S.v. ROAC 1 blijft meedoen in de subtop na nieuwe thuisoverwinning

Enkele supporters grapten na afloop van het duel tegen de voorzitter dat zij deze twee uur die ze langs de zijlijn hadden gestaan zouden opschrijven als vrijwilligersuren. Het was inderdaad heel matig wat ROAC en KDO lieten zien. De Rippers maalden daar na afloop echter niet om, aangezien zij aan het langste eind trokken en drie punten konden bijschrijven.

Hein Leliveld dacht ‘s morgens wat wijzer te kunnen worden wat betreft de tactiek van KDO. Iedere zondagmorgen belt de lokale radio van De Kwakel met de assistent van KDO voor een voorbeschouwing van het aanstaande duel, waarbij ook de opstelling wordt genoemd. Deze keer wenste de assistent echter geen geheimen prijs te geven, aangezien hij zeker wist dat Leliveld aan het meeluisteren was. Lokaal amateurvoetbal op zijn mooist, maar helaas zou de wedstrijd dat niet zijn.

Heel veel slordig balverlies aan de kant van de thuisploeg, waardoor ROAC nauwelijks gevaarlijk kon worden in de eerste helft. KDO speelde niet veel beter, maar kreeg wel betere kansen. Al na een paar minuten profiteerde Matthijs Molleman van balverlies bij Floris Hupkes en kon hij vrij doorlopen. Dammes van der Poel toonde zijn klasse en kwam als winnaar uit de strijd. Ook Matthijs van Rijn was vanuit en vrije trap dichtbij de openingstreffer, maar weer redde Van der Poel. Sowieso kreeg KDO veel hoekschoppen en vrije trappen, maar kon het ze niet benutten. Ook claimde KDO terecht een penalty toen Sam van der Geest te laat was en zijn tegenstander raakte in de zestien. Referee Daniël de Goede vond het niet zwaar genoeg voor een strafschop.

In de tweede helft bracht KDO Jesse Stange in, maar dat leidde niet direct tot meer kansen. Wel had Bart Hoving pech met zijn poging vanaf een meter of vijftien die de paal raakte. ROAC speelde feller dan de eerste helft, maar de uitgespeelde kansen bleven uit. In de 75e kwam ROAC wel op voorsprong. Rudolf Bax schoot een vrije trap van een meter of twintig op knappe wijze in de korte hoek: 1-0.

KDO startte een slotoffensief, maar moest wachten tot de blessuretijd voordat dit tot een kans leidde. De ingevallen Sven Vlasman werkte de bal voor de pot en Stange ging daar het duel aan met Hupkes. Stange ging vervolgens naar de grond en De Goede wees naar de stip. De talentvolle scheidsrechter had een overtreding geconstateerd van Hupkes en beschouwde dit als het ontnemen van een 100%-scoringskans. Rood dus voor Hupkes en een penalty voor KDO, tot ieders ongeloof die ROAC lief heeft.

Stange ging zelf achter de bal staan. Van der Poel had echter zijn huiswerk gedaan, ging de goede hoek in en had de bal zelfs klemvast. Het bleek een zinderend slot van een slechte wedstrijd, want een paar seconden later werd er afgefloten.

ROAC kreeg absoluut te veel tegen KDO, maar dat maakt deze driepunter niet minder lekker. Wel balen de Rippers van de rode kaart van Hupkes. Het zou zomaar kunnen zijn dat de linksback de beladen wedstrijden tegen Foreholte en DOSR van de zijlijn moet aanschouwen de komende twee weken.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (75. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (82. Cedric den Dekker); Joost van den Bosch, Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (80. Loek van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!