S.v. ROAC 1 blijft meedraaien in de top na winst op Altior 1

Na de nederlaag bij HVV vorige week was het de vraag hoe ROAC hier op zou reageren thuis tegen Altior. Een promovendus weliswaar, maar wel eentje die het buitengewoon goed doet met maar drie puntjes minder dan ROAC.

Wat ook opvalt bij de ploeg uit Langeraar: het doelsaldo. Met 26 gescoorde doelpunten weet alleen koploper TAC ’90 vaker het net te vinden. Daartegenover staat wel het hoge aantal tegendoelpunten. Bij ROAC zijn die statistieken het tegenovergestelde: weinig doelpunten gescoord, maar ook nog weinig geïncasseerd. Na negentig minuten spelen was duidelijk dat de Rippers de wedstrijd had gedomineerd en dat uitte zich in een minimale 1-0-overwinning. Helemaal in lijn met de statistieken van ROAC, maar totaal niet rijmend met die van Altior. Het was voor het eerst dat Altior dit seizoen niet tot scoren kwam.

In de eerste helft begon Altior wat dreigender en dwong het twee corners af, maar daarna nam ROAC het heft in handen. Het resulteerden in veel gevaarlijke dodespelsituaties, waarvan één doelpunt terecht werd afgekeurd vanwege het aanvallen van doelman Jeroen Sassen. Ook kreeg de doelman een keer hulp op de doellijn van zijn teamgenoot toen Dick Heemskerk dacht raak te koppen. Referee De Jong liet overigens heel veel doorspelen en even leek dat de verkeerde kant op te vallen toen twee spelers van Altior kort na elkaar met gestrekt been het duel invlogen. Zij mochten allebei blijven staan.

Ook toen Dick Heemskerk in de 40e minuut werd gehaakt in het strafschopgebied zag De Jong hier geen overtreding in en liet hij doorspelen. Zodoende werd de bal opnieuw ingebracht en wist Dick Heemskerk te verlengen op Loek van der Star. De buitenspeler nam knap aan en schoot met een droge schuiver raak: 1-0. Vlak voor rust wilde Altior de opgelopen schade nog recht zetten, maar de bezoekers waren te onzuiver in de laatste passing wat weer tot onderlinge frustratie leidde.

Na de theepauze werd ROAC alleen maar dominanter en kreeg het vele kansen om de score uit te breiden. Floris Hupkes kreeg twee grote kansen, maar vooral de weer ijverige Djimmy Wagter had voor de vierde wedstrijd op rij het net moeten vinden. Ook Sam van der Geest (knappe save Sassen) en Dick Heemskerk (kopbal op de lat) konden het duel niet definitief op slot gooien.

Toch bleef ROAC, ondanks de minimale voorsprong, gemakkelijk overeind en kwam Altior niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Het zou ook zeker niet verdiend zijn geweest, want de mannen van Altior waren in het veld bijna net zo onzichtbaar als na afloop in de kantine.

Voor ROAC weer een fijne overwinning die wat lucht geeft richting de middenmoot. Het is zaak dat de Rippers ook in de twee laatste wedstrijden voor de winterstop, RVC ’33 en Teylingen, resultaat weten te halen om haar positie in de top niet uit handen te geven. Gemakkelijk zal dat zeker niet zijn. RVC’ 33 heeft haar laatste twee thuiswedstrijden gewonnen van KDO en Teylingen en lijken het lek gedicht te hebben.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Loek van der Star (75. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk (88. Cedric den Dekker), Djimmy Wagter (86. Wessel van der Poel).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!