S.v. ROAC 1 blijft ongeslagen

Ook in de derde wedstrijd van het debuutseizoen van de eerste klasse bleef ROAC ongeslagen. Vraag niet hoe, maar thuis tegen VUC werd een puntje gepakt.

In de stromende regen, maar op een prima bespeelbaar grasveld heeft ROAC met 1-1 gelijkgespeeld tegen VUC. En hoewel de gelijkmaker van de gasten pas vlak voor tijd op schlemielige wijze tot stand kwam, zullen de Rippers het punt koesteren.

In de eerste helft kwam het veldoverwicht voor de gasten nog niet zo zeer tot uiting. Wel zou de grootste kans van de eerste helft voor VUC te noteren zijn. Na een knappe en vlijmscherpe counter mikte Alex Koutsis te hoog voor open doel.

Na rust kabbelde het het spel voort totdat ROAC in de 68e minuut toesloeg. Een indraaiende vrije trap van Loek van As werd net voor de grabbelende Thomas Dijksman de bal binnengekopt door Sam van der Geest die vandaag voor het eerst in de basis mocht starten: 1-0.

Het bleek de start voor een slotoffensief van de gasten waar ROAC niet meer onder uit zou komen. De Rippers wisten het niet meer dicht te houden, maar hield met het nodige fortuin en puik keeperswerk van Dammes van der Poel haar doel toch nog schoon. In de 86e minuut ging het alsnog mis. Van As zag een speler van VUC over het hoofd en gaf zodoende onbedoeld zijn tweede assist van de wedstrijd, want in de kluts via Mitchel Boere zou de bal met een grote boog over Van der Poel in het doel belanden: 1-1.

Een doelpunt waar VUC meer dan recht op had, maar de manier waarop en het moment waarop waren zuur. Complimenten overigens voor scheidrechter Rampersad die uitstekend floot.

ROAC mag zich gaan opmaken voor wederom een thuisduel. Vanuit Brabant maakt Rood Wit de oversteek.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas, Kevin de Jong; Djimmy Wagter, Sam van der Geest, Thijs van Seggelen (75. Yoek Bentvelzen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!