S.v. ROAC 1 boekt eerste overwinning

ROAC heeft haar eerste driepunter te pakken. Na twee eerdere doelpuntloze gelijke spelen wist ROAC opnieuw de nul te houden. Echter kwam ROAC nu zelf wel twee keer tot scoren waardoor streekgenoot Altior met een 2-0-nederlaag naar huis werd gestuurd.

Trainer Bart Jansen had zijn tactiek aangepast op de tweespitsenformatie van de bezoekers en dat betekende dat ROAC met drie verdedigers zou spelen. Jim van der Meer kreeg een basisplaats toebedeeld om één van de twee spitsen uit te schakelen en zou die taak perfect uitvoeren. Op het middenveld werd Djimmy Wagter geposteerd om diepgang in het spel te brengen. Ook mochten Sam van der Geest en Koen van Klink voor het eerst dit seizoen starten.

ROAC was direct de fellere en betere ploeg. Na zes minuten leidde dat al tot de openingstreffer van dit seizoen. Thijs van Seggelen zag bij een vrije trap dat de korte hoek wel erg open lag en krulde hem laag binnen: 1-0. ROAC bleef druk zetten en Altior kwam er aanvallend niet aan te pas. ROAC speelde bij vlagen prima voetbal en kwam tot leuke aanvallen. Toch moest er een tweede vrije trap van Van Seggelen vlak voor rust aan te pas komen om het krachtsverschil verder in doelpunten uit te drukken. Het matige schot van de linksbuiten werd zodanig van richting veranderd dat de doelman er geen redding meer op kon brengen: 2-0.

Na rust zette ROAC het spel van de eerste helft aanvankelijk nog even voort, maar na een minuut of tien kwam de slop erin. Altior begon meer initiatief te nemen met haar oppurtunische spel. Het leidde echter slechts tot wat speldenprikjes, want de voorwaartsen zaten in de tang bij de Rippers. ROAC kwam er op de counter nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar wist de wedstrijd niet te killen. Spannend zou het echter nooit meer worden, daarvoor was Altior gisteren te matig.

En zou mocht ROAC eindelijk weer eens zegevieren. Dat gebeurde het afgelopen jaar slechts één maal eerder. Het deed het moraal goed en dat werd na de wedstrijd goed gevierd in het nazomerzonnetje op het terras. Zonder de gasten uit Langeraar overigens, die allen enorm veel moeite hadden om de kantine te vinden. Volgende week wacht opnieuw een leuke tegenstander. ROAC gaat op bezoek in De Kwakel. Bij KDO wist ROAC nog nooit eerder te winnen, dus de borst mag weer nat gemaakt worden.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk; Wessel van der Poel, Matty van Benten, Bart Hogenboom (72. Jay Koek), Djimmy Wagter (65. Loek van As); Koen van Klink, Sam van der Geest (72. Jay Helvensteijn), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!