S.v. ROAC 1 boekt eerste uitoverwinning van het seizoen

ROAC heeft voor het eerst dit seizoen een driepunter op vreemde bodem binnengesleept. Bij hekkensluiter GDA wonnen de Rippers in extremis. Dat betekent dat ROAC na acht speelrondes nog steeds gedeeld koploper is. Wel zag het de eerste periode aan de neus voorbij gaan, aangezien TAC ’90 over een beter doelsaldo beschikt.

Voor ROAC was het een duidelijk verhaal: zelf winnen en hopen dat TAC ’90 een misser zou maken tegen RVC ’33. Dat beide voorwaarden voor een periodekampioenschap niet zo snel zouden gaan gebeuren was ook helder. ROAC won nog geen uitwedstrijd dit seizoen. Sowieso won ROAC nog nooit bij GDA en heeft ROAC het traditioneel lastig tegen de hekkensluiter. Daarnaast moest Hein Leliveld het doen zonder de geschorste Mitchel Boere. Rudolf Bax en Joost waren niet geheel fit, echter kon Bax wel starten aan het duel. Derhalve de eerste basisplaatsen van het seizoen voor Wessel van der Poel en Loek van der Star.

Het was bekend dat GDA zich graag laat inzakken met vijf man in de laatste linie en er op de counter graag uitkomt. ROAC had het daar lastig mee in de beginfase. Al snel kwam ROAC goed weg toen een GDA-speler van dichtbij mocht aanleggen, maar op Freek Heemskerk mikte in plaats van het open doel. Ondanks het slordige spel van ROAC had Dick Heemskerk de kans om de score te openen. Hij raakte het leer echter helemaal verkeerd. Datzelfde gold voor Djimmy Wagter, die van riante positie huizenhoog overschoot. Vlak voor rust kwam diezelfde Wagter toch tot scoren. Na een knappe schijntrap schoof de buitenspeler de bal in de verre hoek: 0-1.

Na rust begon GDA steeds meer druk te zetten. ROAC kon nauwelijk nog gevaarlijk worden en probeerde met man en macht de voorsprong te verdedigen. In de 70e minuut kwam ROAC al goed weg toen Freek Heemskerk binnen drie seconden tijd tot tweemaal toe de bal van de lijn kon wegwerken. Dat de 1-1 in de 80e minuut alsnog viel was te verwachten en terecht. Invaller Marcus Slagveer draaide na een verre inworp weg en schoot met buitenkant rechts fraai raak in de verre hoek: 1-1.

Niet wetende wat de tussenstand bij TAC ’90 – RVC ’33 was wilde ROAC koste wat kost winnen om nog kans te maken op de periodetitel. Terwijl bij GDA juist de twijfel leek toe te slaan na de gelijkmaker. ROAC begon te drukken en in de 89e minuut werden de bezoekers daarvoor beloond. Van der Star ontving een steekbal en schoot snoeihard raak in de korte hoek. Ontlading bij de Rippers, alhoewel de grensrechter van GDA daar letterlijk een stokje voor stak. Van der Star stond allesbehalve buitenspel, maar de uitstekend leidende referee Zorgui liet zich hier in de maling nemen en keurde het doelpunt af, na verhaal te hebben gehaald bij de grensrechter van GDA. De grensrechter zou na afloop ruiterlijk toegeven dat er van buitenspel absoluut geen sprake was, maar hij zijn team hier te hulp schoot.

Frustratie bij de Rippers, maar dat duurde niet lang. In de blessuretijd zette ROAC nog één keer aan en weer werd Van der Star vrijgespeeld. Nu schoot hij met zijn links strak in de verre kruising raak en kon de grensrechter ook niets meer doen: 1-2. Het feestje was compleet, aangezien Zorgui een minuut later zou affluiten.

Achteraf hoorden de spelers dat TAC ’90 ‘gewoon’ had gewonnen van RVC ’33, waardoor zij op basis van doelsaldo de eerste periode wonnen. Heel lang konden de Rippers daar niet treuren, want na acht speelrondes staat ROAC nog altijd gedeeld eerste en wie dat voorafgaand aan dit seizoen had voorspeld was voor gek verklaard.

Komende week gaat ROAC alweer voor het laatst dit seizoen op bezoek in Den Haag. En het leukste is voor het laatst bewaard, want bij HVV is iets speciaals.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax (70. Loek van As), Wessel van der Poel, Sam van der Geest; Loek van der Star, Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (91. Joost van den Bosch).

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!