S.v. ROAC 1 boekt eindelijk weer eens een zege

Het heeft even geduurd, maar ROAC heeft voor het eerst sinds november 2022 weer een overwinning weten te boeken. Uit bij SO Soest werd het harde werken beloond met een 0-1-overwinning.

En daarmee zou Soest, net als in de thuiswedstrijd, minder krijgen dan waar zij recht op hadden. Gisteren had ROAC sinds lange tijd namelijk ook het geluk weer eens aan haar zijde, waardoor Soest de bal maar niet in het net wist te krijgen.

In de eerste helft was er overigens nog geen sprake van een overwicht van één van de twee teams. Alhoewel, vanaf de eerste moment was ROAC heer en meester in de duels. Tot grote kansen leidde dat niet, maar wel tot een corner in de 38e minuut. De trap van Thijs van Seggelen werd knap binnengekopt door Matty van Benten. ROAC ging dus rusten met een 0-1-voorsprong. Tegenvaller in de eerste helft was wel dat Djimmy Wagter zich na 14 minuten noodgedwongen moest laten wisselen vanwege een blessure, maar zijn vervanger Koen van Klink zou het ook uitstekend doen.

Van minuut 46 was het echter Soest die de duimschroeven steeds strakker aandraaide en moest ROAC zich beperken tot tegenhouden. Dat lukte op zich prima, want nog altijd was ROAC fel en strijdlustig in de duels. Alleen kreeg ROAC ook twee keer hulp van het houtwerk. Een lage schuiver van afstand belandde op de paal en een vlammend schot ging via de vingertoppen van Dammes van der Poel op de lat. Soest zou met voorzetten ook het nodige gevaar stichten, maar steeds wist een Ripper de bal te blokken of het cruciale duel ervoor al te winnen.

In de 70e minuut leek het alsnog mis te gaan voor ROAC. De ingevallen Olav Kuus van Soest zocht gewillig de kunstgrasmat op na een duel met Freek Heemskerk en werd beloond met een elfmetertrap. Van der Poel had zijn huiswerk echter gedaan en koos de hoek waar Kuus zijn laatste twee pingels ook trapte. Met succes, want ook nu koos Kuus voor zijn favoriete hoek. Pech voor hem dat Van der Poel daar ook naar dook en bal zelfs kon klemmen.

Toen diezelfde Kuus tien minuten later knap inkopte had Van der Poel weer een cruciale redding in huis en werd het wel duidelijk: de bal zou er niet meer in gaan. Ook niet in de acht (!) minuten blessuretijd die werden toegekend. De grootste kans in de slotfase zou voor ROAC zijn, maar de moegestreden Loek van As en Van Benten ‘vergaten’ de wedstrijd op slot te gooien toen zij met zijn tweeen op één verdediger afkwamen. Het maakte ook niet meer uit, de drie punten waren binnen en zorgde voor de langverwachte boost. Daarnaast is het gat met Soest met drie punten geslonken

Komend weekend wordt er niet gevoetbald, de zondag daarna komt VVZA op bezoek. Ook dat is weer een cruciale wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud. Maar eerlijk gezegd geldt dat wel voor alle laatste zes wedstrijden die nog gespeeld moeten worden.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Jay Koek; Matty van Benten, Wessel van der Poel, Loek van As; Djimmy Wagter (14. Koen van Klink), Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen (67. Jay Helvensteijn).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!