S.v. ROAC 1 boekt historische zege op DONK 1

Voor het eerste in de geschiedenis wist ROAC in de tweede klasse zes doelpunten te maken in één wedstrijd. De 6-1 winst op het matige DONK was in die zin dus een historische overwinning. Belangrijker was dat ROAC drie punten mocht bijschrijven en voor (eventjes) afstand deed van de degradatiezone.

Hein Leliveld beschikte over een luxeprobleem omdat hij kon beschikken over een complete selectie. Het betekende dat Jacco den Hollander op de bank plaats moest nemen, evenals Djimmy Wagter en de van vakantie teruggekeerde Sam van der Geest. Loek van der Star kon voor het eerst dit seizoen rekenen op een basisplaats.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat ROAC deze wedstrijd zou gaan winnen. Zonder heel groots te spelen wist ROAC veel kansen te creëren. Op papier misschien niet heel verwonderlijk, omdat DONK laatste staat. Echter is ROAC in het verleden al te vaak gestruikeld over de rode lantaarndrager. Daarnaast; de twee punten die DONK behaalde waren wel tegen de nummer één (Delft) en nummer drie (Den Hoorn) van de ranglijst.

Maar zoals gezegd kreeg ROAC een relatief makkelijke middag. Na een minuut of tien wist Freek Heemskerk de 1-0 binnen te prikken vanuit een klutssituatie en Martijn van Trigt maakte er in de 22e minuut 2-0 van na een uitstekende assist van de opgekomen Floris Hupkes. Ondanks het het overwicht wist DONK op de counter tot tweemaal toe dichtbij een treffer te komen. Robin Plomp en Charaf Akoub wisten Bob Brugman echter niet te passeren. Althans, niet in eerste instantie. Akoub kreeg na zijn misser namelijk een herkansing en trapte van een meter of zestien knap raak via de onderkantlat: 2-1.

Door de aansluitingstreffer ging ROAC toch met een naar gevoel rusten, zeker omdat de thuisploeg al velen kansen had gemist om het duel al snel te beslissen. De thee deed ROAC echter goed, want in de 46e en 48e minuut werd het duel alsnog snel beslist. De 3-1 was van Thijs van Seggelen die met zijn linker in de verre hoek raak prikte. De 4-1 was van Loek van der Star na een puntgave assist van Van Trigt.

Vervolgens brak er een saaie periode aan. Plomp schoot namens DONK nog wel snoeihard op de paal in de 55e minuut. In de 80e minuut gebeurde er pas weer iets noemenswaardig. Diezelfde Plomp kon zijn frustratie niet tomen en trapte na. Opmerkelijk, gezien het uiterst sportieve karakter van de wedstrijd. De uitstekend fluitende Westhoff kon dit echter niet negeren en trok de rode kaart.

In de slotfase liep ROAC uit naar 6-1. De ingevallen Wagter kon tweemaal een perfecte voorzet van Van Trigt van dichtbij binnenwerken.

Voor ROAC werd het dus een prima middag en kan men met een goed gevoel genieten van een vrij weekend volgende week. Voor de mannen uit Gouda is er nog genoeg werk aan de winkel. Ook omdat zij volgende week dinsdag 25 oktober het inhaalduel tegen Groeneweg moeten afwerken.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker (62. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (73. Sam van der Geest), Loek van As, Jeffrey de Haas; Martijn van Trigt, Loek van der Star (83. Djimmy Wagter), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!