S.v. ROAC 1 boekt ruime overwinning op Pancratius 1

ROAC is goed uit de winterstop gekomen door thuis met duidelijke cijfers van het hoger geklasseerde Pacratius te winnen. Het werd 4-1 voor de thuisploeg.

Het was een roerige week voor de Rippers. Vaste supporter Jan ‘geitje’ van der Geest, tevens opa van Sam van der Geest en Wessel van der Poel, overleed vorig weekend op 84-jarige leeftijd. Zodoende speelde ROAC met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden voorafgaand aan het duel. Of het was om Jan te eren of niet, ROAC bleek in dit duel gretig en won daardoor vrijwel alle duels.

Na een kwartier aftasten van beide kanten mocht Martijn van Trigt na een mooie aanval aanleggen, maar zijn schot werd geblokt. De corner die volgde werd weggewerkt, maar kwam weer bij Rudolf Bax voor zijn voeten. Met een puntgave assist gaf hij Freek Heemskerk de kans om zijn eerste van het seizoen te maken. Heemskerk kopte raak: 1-0.

ROAC had het heft in handen, maar moest wel de 1-1 toestaan. Balverlies op het middenveld werd middels een steekpass dodelijk afgestraft. De spits wist vanuit een moeilijke hoek met een droge schuiver Dammes van der Poel te verrassen: 1-1. Toch was het verdiend dat ROAC met een voorsprong de kleedkamers op zocht. Nu was het de opgekomen Mitchel Boere die na een knappe aanval Thijs van Seggelen in stelling bracht. Van dichtbij prikte de buitenspeler raak: 2-1.

Na de theepauze had ROAC het een kwartier heel zwaar. Pancratius drukte en met de vele positiewisselingen wist ROAC zich even geen raad. Op de counter had Van Trigt al de 3-1 op zijn schoen, maar mikte over. Toen de storm van Pancratius was gaan liggen sloeg ROAC toe. Van Seggelen werd diep gestuurd en bediende Van Trigt. Nu was het wel raak: 3-1.

De wedstrijd was gespeeld, maar toch had Van Seggelen nog een geweldig toetje in huis. Met nog zo’n tien minuten op de klok passeerde hij zijn directe tegenstander om vervolgens vanaf een meter of vijftig fantastisch raak te schieten: 4-1. Het was ook de einduitslag.

Een flinke opsteker voor de Rippers. Door de overwinning ging het over GDA en Pancratius heen. Echter staat alles nog altijd enorm dicht op elkaar. Volgende week bij Teylingen wordt daarom ook weer cruciaal. Maar eerst wacht komende woensdag het thuisduel tegen OVV 1 voor de districtbeker. Bij winst plaatst ROAC zich bij de laatste 32. Kom de mannen vooral steunen, aanvang is 20:00 uur.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (75. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Loek van As (80. Wessel van der Poel); Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt (73. Loek van der Star).

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!