S.v ROAC 1 dankzij dramatische eerste helft klaar in de beker

ROAC verloor met ruime cijfers bij buurman RCL. Was RCL dan zo goed? De Leiderdorpers beschikken over goede voetballers, maar de doelpunten kregen ze bijna letterlijk cadeau van de bezoekers.

Erwin van der Lugt kreeg vlak voor de wedstrijd een dompertje te verwerken toen Martijn van Trigt zich ziek meldde. Van Trigt was afgelopen zaterdag nog verantwoordelijk voor beide doelpunten tegen Zevenhoven (2-0). Loek van As nam zijn plekje in, maar hij had net als de andere tien Rippers veel moeite om zijn niveau te halen.

RCL was feller won de meeste duels. Na zo’n tien minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Koet die maar eens uithaalde. Het half geraakte schot werd verkeerd ingeschat door goalie Bob Brugman waardoor de bal via de binnenkant paal in het net belandde.

ROAC leek de draad daarna even op te pakken en na een leuke aanval kwam Thijs van Seggelen oog in oog met de doelman van RCL. Van Seggelen lobte echter op de vuisten van de sluitpost. RCL was tot die tijd de sterkere ploeg, maar hoe ROAC binnen tien minuten tijd drie goals weg gaf kan niet goed gepraat worden. Drie keer probeerden de Paarsen voetballend de oplossing te vinden op een risicovolle positie en drie keer werd het slordige balverlies op de counter keihard afgestraft. De behendige buitenspeler Nick Scheurwater schoot alle keren zeer zuiver binnen.

Na rust besloot ROAC geen risico’s meer te nemen om een complete afstraffing te voorkomen. Dat lukte in de tweede helft prima, want grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer. Moet gezegd worden dat zij na een 4-0-voorsprong ook zeker niet meer zo nodig hoefden. Van Seggelen kreeg nog twee prima mogelijkheden op de eretreffer, maar het mocht niet zo zijn.

Na een goed begin van het bekertoernooi heeft ROAC het in feite binnen tien minuten weggegooid bij RCL. Zondag wacht de laatste wedstrijd voor de beker bij Gouda en dan start ROAC de competitie bij VUC.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (46. Rutger van der Geest), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jeffrey de Haas, Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Loek van As (75. Mitchel de Gooyer), Sam van der Geest, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!