S.v. ROAC 1 debuteert met een driepunter

De eerste wedstrijd ooit voor ROAC in de eerste klasse heeft drie punten opgeleverd. Thuis werd Olympia uit Gouda met 2-0 verslagen.

De vraag of ROAC nou een goede of een slechte voorbereiding van het seizoen had gehad zou om 15:45 uur beantwoord worden, zo gaf ROAC-coach Hein Leliveld voorafgaand aan het duel aan. De Rippers kenden een voorbereiding die gekenmerkt werd door vele afwezigen, waardoor vrijwel iedere week in een andere formatie gespeeld werd. Toch was het antwoord op de vraag positief, gezien het prima resultaat.

Het onderschrijft eens te meer dat ROAC het moet hebben van haar teamspirit, waardoor het van minder belang is welk persoon er binnen de lijnen staat. Als hij het maar kan opbrengen om negentig minuten alles te geven. Maar natuurlijk is het fijn dat een Sam van der Geest na een maand afwezigheid weer minuten kon maken. En als Martijn van Trigt en Dick Heemskerk volgende week terug zijn zal Leliveld steeds lastigere keuzes moeten gaan maken. Mits iedereen fit is/blijft.

En voor het duel tegen Olympia moest Leliveld ook al wat keuzes maken. Zo startten Bart Hogenboom, Joep Straathof en eerder genoemde Van der Geest op de bank.

Tijdens de eerste helft had Olympia het meeste balbezit, maar kon het niet concreet worden voor het duel. Op de 18e minuut na, toen met een steekbal de linksbuiten vrij voor Dammes van der Poel werd gezet. De doelman dwong de buitenspeler naar buiten en kon de bal niet veel later van zijn voet plukken. Een paar tellen later was ROAC wel trefzeker. Loek van As slingerde een vrije trap op het hoofd van Freek Heemskerk die in de verre hoek raak kopte: 1-0.

Twee sleutelmomenten, want ROAC stond nu voor in plaats van andersom en dat betekende dat ROAC meer op de counter kon gaan spelen. Iets wat Olympia ook graag had willen doen. Toen de opgekomen linksback Floris Hupkes vijf minuten later een door Kevin de Jong verlengde voorzet van Thijs van Seggelen binnenprikte werd het alleen maar rianter voor de thuisploeg: 2-0.

Na rust heeft Olympia veel druk gezet, maar wist het geen grote kansen af te dwingen. De grootste kans van de tweede helft was voor de ingevallen Van der Geest, die de geblesseerde Yoek Bentvelzen had vervangen, maar hij miste van dichtbij voor leeg doel. Ondanks dat het duel daardoor niet definitief op slot werd gegooid, zou het niet echt spannend meer worden. ROAC mocht haar eerste punten ooit in de eerste klasse bijschrijven en startte daarmee perfect aan het seizoen.

Volgende week mag ROAC naar TAC’ 90, wat vandaag een punt haalde bij Vlissingen. Vorig jaar werd ROAC helemaal zoek gespeeld in Den Haag, maar mocht het wonderwel een puntje meenemen. Voor datzelfde scenario zullen de Rippers op voorhand absoluut tekenen, want normaal gesproken zal TAC ‘90 ook dit jaar in het linkerrijtje gaan eindigen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander; Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Jeffrey de Haas, Loek van As; Thijs van Seggelen (61. Joep Straathof), Yoek Bentvelzen (46. Sam van der Geest), Djimmy Wagter (80. Bart Hogenboom).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!