S.v. ROAC 1 delft onderspit in burenruzie

In de tweede wedstrijd in strijd om de Kaag en Braassem Cup heeft ROAC een nipte nederlaag moeten slikken tegen buurman EMM ’21. In de 94e minuut tekenden de bezoekers voor de winnende 2-3.

Beide trainers gebruikten het duel om wedstrijdritme op te doen en dodoende kwam er bij de Rippers weer 19 man in actie. De openingsfase was overduidelijk voor de gasten. Door kunst-en-vliegwerk (vooral uitmunted keeperswerk van Dammes van der Poel) wist ROAC het doel tot en met de 30e minuut schoon te houden. Tot een fraai zondagsschot de zaterdagtweedeklasser op een 0-1-voorsprong bracht. ROAC wisselde vijf man en direct kantelde het duel en bleken de teams voor de rest van het duel aan elkaar gewaagd.

Kort in de tweede helft bracht de ijverige Jay Helvensteijn ROAC met een kopbal uit een corner op 1-1. Even daarvoor miste Thijs van Seggelen al een dot van een kans, maar ook EMM ’21 dwong haar kansen af. In de 75e minuut, een kleine tien minuten nadat ROAC weer het halve team had gewisseld kwam EMM ’21 opnieuw op voorsprong: 1-2. ROAC gaf niet op en met veel energie dwong het een succesvol slotoffensief af. Eerst versierde Koen van Klink een penalty die door Helvensteijn jammerlijk op de lat werd getrapt, even daarna was Helvensteijn opnieuw dicht bij de 2-2 maar uiteindelijk moest een Veender de bal in blessuretijd in eigen doel werken voor de gelijkmaker: 2-2.

Noem het naiviteit of jeugdigheid, maar in de absolute slotfase gaf ROAC het puntje toch nog weg. Matig defensief ingrijpen werd keihard afgestraft door EMM ’21 en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3. Al met al een eneverende wedstrijd waarin de verbeterpunten werden blootgelegd, maar waar ook perspectief zichtbaar werd. Komende dinsdag neemt ROAC het op tegen Woubrugge, komende zaterdag is de finaledag van de Kaag en Braassem Cup.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!