S.v. ROAC 1 dichtbij eerste overwinning

Thuis tegen Kolping Boys heeft ROAC met 0-0 gelijkgespeeld. Onder toezicht van een handjevol toeschouwers, achter het hek naast het sportpark weliswaar, wist ROAC de Alkmaarse club op een gelijkspel te houden. Maar als er een ploeg was geweest die het dichtst in de buurt was van een doelpunt, dan was dat zeker de thuisploeg.

De omstandigheden voor een typische ‘ROAC-wedstrijd’ waren bijna perfect: een nat en zwaar natuur grasveld in combinatie met revanchegevoelens na de 6-0-nederlaag bij AFC ’34 van twee weken terug. Tel daarbij op dat Kolping Boys vorige week koploper Fortuna Wormerveer met 3-1 versloeg en dat bij hen onderschatting op de loer lag. Het enige dat werd gemist was uiteraard het thuispubliek dat normaal gesproken fanatiek meeleeft.

In de eerste helft gebeurde er niet zo gek veel. Kolping Boys had het meeste balbezit maar dwong weinig af. ROAC probeerde er kort op te zitten en kwam zelf bij vlagen ook aan voetballen toe. Het resulteerde voor ROAC in één grote kans toen Kevin de Jong een afgeslagen corner over het vijandelijke doel rostte.

In de tweede helft zou het voor ROAC een uitputtingslag worden. De vier Ripse middenvelders moesten, tot kramp aan toe, veel meters maken om de opkomende backs op te vangen nadat Kolping Boys een tandje bij had gezet. Maar ook nu kreeg Kolping Boys het niet voor elkaar om concreet gevaarlijk te worden, op één kans na die voorlangs werd geschoten. Het gebrek aan kansen voor hen kwam grotendeels door het feit dat verreweg de meeste duels door de Rippers werden gewonnen.

Op de counter zou ROAC daarentegen wel concreet gevaarlijk worden. Al vlak na rust kopte aanspeelpunt Sam van der Geest een voorzet op de paal. Bij een man-meer-situatie met Djimmy Wagter en Thijs van Seggelen ontbrak de beslissende (ogenschijnlijk simpele) voorzet waardoor een doelpunt verloren ging en ook de voorzet op de geheel vrij staande Bart Hogenboom was net 10 centimeter te hoog om hem binnen te koppen. Toch leek ROAC vlak voor tijd de overwinning binnen te slepen toen note bene Van Seggelen fantastisch in kopte. Maar de redding van de Alkmaarse goalie was minimaal even fraai waardoor het 0-0 bleef.

ROAC was dichtbij haar eerste overwinning maar zal met een positief gevoel terug kijken op deze wedstrijd. De rug werd gerecht na de zeperd in Alkmaar en zolang ROAC daartoe in staat is kan er nog van alles gebeuren. Waarneer dat dan zal gaan gebeuren is uiteraard de vraag. Alles lijkt er op dit moment toe dat het voorlopig weer even de laatste wedstrijd was aangezien de pandemie weer flink huishoudt de laatste maanden.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (52. Floris Hupkes), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Loek van As; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen, Kevin de Jong (72. Jort Kneijber); Sam van der Geest, Djimmy Wagter (72. Bart Hogenboom).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!