S.v. ROAC 1 dichtbij stunt in Wormerveer

Uiteindelijk verloor ROAC dus met 3-1 bij Fortuna Wormerveer. Maar op basis van de tweede helft, en dan vooral kijkend naar het aantal enorme kansen voor de Rippers, had ROAC meer verdiend dan de nederlaag.

Voor het eerst in de geschiedenis mocht ROAC op bezoek bij het hooggeplaatste Fortuna Wormerveer. In alles is dit een zaterdagclub, alleen het vlaggenschip werkt zijn wedstrijden nog af op de zondag. Het was dan ook verklaarbaar waarom het niet storm liep op het toch wel geinige sportpark.

Ten opzichte van vorige week besloot Gidon Reinders Folmer één tactische wissel door te voeren. Met Djimmy Wagter wilde Reinders Folmer meer opportuun creeren voorin, aangezien verwacht werd dat ROAC onder druk zou komen te staan. Dat betekende dat Bart Hogenboom vanaf de bank begon. Echter zou Hogenboom na een kleine twintig minuten al het veld mogen betreden nadat Thijs van Seggelen geblesseerd moest afhaken.

De verwachting dat ROAC zelf weinig aan voetballen zou toekomen kwam uit. Op het nieuwe en ook gladde kunstgras kwamen de gastheren scherp uit de startblokken en ROAC werd bij vlagen kapot gespeeld. Na een kwartier leidde dat tot de openingstreffer van Jordi Wigman, die zijn schot door Freek Heemskerk zodanig van richting veranderd zag worden dat Dammes van der Poel geen redding meer kon brengen: 1-0. Na een half uur was het dezelfde Wigman die de score verdubbelde met een droge schuiver vanaf randje zestien: 2-0. Voor ROAC was het zaak om de schade tot rust te beperken, zodat het in de tweede helft nog een kans had om het recht te breien.

En die kans zou ROAC krijgen na een tactische wijziging. ROAC wijzigde van systeem zodat het voor de spelers duidelijker werd wie wie moest oppakken bij balverlies. En wat ook mee hielp was dat ROAC al snel in de tweede helft de aansluitingstreffer maakte. Een corner werd halfslachtig weggewerkt en Sam van der Geest kon opnieuw inbrengen, Heemskerk kopte raak en bracht daarmee de spanning terug: 2-1.

Het werd ook echt weer spannend omdat ROAC met haar powerplay grote kansen wist af te dwingen. Het was een wonder dat ROAC de gelijkmaker niet maakte. Eerst kreeg Wagter een levensgrote kans die nog door de doelman werd gepareerd, maar in de rebound die volgde kon Hogenboom vanaf een meter of twee raakschieten. Dat deed hij echter precies tegen een verdediger, waardoor ook deze bloedkans om zeep werd geholpen. Even daarvoor had Hogenboom de gelijkmaker ook al op zijn hoofd gehad, nadat de doelman grabbelde. Maar ook nu werd de bal op de doellijn door een verdediger weggewerkt.

In de 81e minuut kreeg ROAC de deksel op haar neus. Fortuna counterde na slordig balverlies naar de 3-1 en besliste daarmee de wedstrijd. De 17-jarige Casper van der Weijden had zijn debuut moeten opfleuren met een doelpunt, maar ook zijn poging werd door een verdediger net voor de doellijn onschadelijk gemaakt.

Na een zeer eenzijdige eerste helft knokte ROAC zich terug in de wedstrijd en hadden de Rippers zich moeten belonen. ROAC zal toch een goed gevoel overhouden aan de tweede helft en met vertrouwen uitkijken naar de het komende thuisduel tegen Hillegom.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Jay Koek (70. Wessel van der Poel), Loek van As; Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen (20. Bart Hogenboom), Kevin de Jong; Sam van der Geest, Djimmy Wagter (80. Casper van der Weijden).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!