S.v. ROAC 1 dieper in de problemen na 0-0-gelijkspel

ROAC en RKDEO zijn allebei niets opgeschoten in hun strijd tegen degradatie na het gelijke spel van gistermiddag. Sterker nog, doordat de concurrentie bijna allemaal punten pakten staat het nu nog dichter op elkaar. Voor zowel ROAC als RKDEO wachten er dus nog wat cruciale wedstrijden in het slot van de competitie.

In de uitwedstrijd had ROAC het erg lastig met de behendige aanvallers en het bewegelijke middenveld van de Nootdorpers. Op de 2-1-nederlaag die ROAC toentertijd leed viel dan ook weinig af te dingen. Toch koos ROAC-trainer Loek Hendriks er dit keer voor om vanaf de eerste minuut één-op-één te gaan spelen, om vroegtijdig druk te kunnen zetten.

In een wat gezapige eerste helft deden de twee clubs weinig voor elkaar onder. Het spel was van beide kanten slordig en goede aanvallen waren spaarzaam. ROAC probeerde de snelheid van haar aanvallers te gebruiken, maar bij iedere dieptebal gooide de grensrechter van RKDEO zijn vlag in de lucht. Tel daarbij op dat scheidsrechter Voogd eigenlijk geen lichamelijk contact accepteerde en je krijgt een wedstrijd waar het tempo continu uit wordt gehaald. Desalniettemin was eerste grote kans voor de thuisploeg. Thijs van Seggelen kwam oog-in-oog te staan met RKDEO-goalie Dennis Hendriks, maar zijn lob ging net over. Dat Hendriks Van Seggelen onderuit schoffelde bij het uitkomen werd door Voogd onbestraft gelaten.

De wedstrijd kabbelde voort en er viel weinig te genieten voor de toeschouwers. RKDEO was bij vlagen dreigend, maar de driemansverdediging van ROAC voorkwam concreet gevaar. Als er een ploeg op voorsprong had kunnen komen was het ROAC. Vlak voor rust miste Loek van der Star met een zweefduik een opgelegde kopkans voor leegdoel. In de rebound legde Van der Star de bal breed op Martijn van Trigt, maar de spits maaide langs het leer heen.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen leken zich te beseffen hoe belangrijk deze pot was en dat deed het spel niet goed. Net zoals de matige staat van het veld overigens. RKDEO werd gevaarlijk door twee kopballen van de ingevallen Tommy Simonis, tweemaal vanuit een corner. De Rippers zagen dat kansjes van Van Trigt en Pascal de Jong net naast het vijandelijke doel terecht kwamen.

In de laatste vijf minuten besloot ROAC nog eens op zoek te gaan naar de winnende treffer. De bezoekers snakten al een tijdje naar het eindsignaal toen de ingevallen Sam van der Geest de winnende treffer op zijn hoofd had. Hij kopte de voorzet van Jacco den Hollander echter naast de verkeerde kant van de paal. Toen ook Floris Hupkes van dichtbij de bal niet in het doel kreeg was het wel duidelijk dat de Rippers genoegen moesten nemen met een puntje.

In een wedstrijd waarin beide ploegen niet overtuigden was een gelijkspel wel logisch te noemen, ondanks dat de grootste kansen voor ROAC waren. Volgende week komt ESDO op bezoek in Rijpwetering. ROAC zal dan op zoek moeten gaan naar een driepunter om afstand proberen te nemen van de concurrentie.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen, Mitchel Boere, Loek van der Star (80. Jacco den Hollander); Martijn van Trigt (86. Sam van der Geest), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!