S.v. ROAC 1 dieper in de problemen na nederlaag bij hekkensluiter

Het worden nog vier cruciale speelrondes voor ROAC in de strijd tegen degradatie. Na de flinke zeperd vorige week tegen concurrent RKDEO moest ROAC nu wederom een nederlaag incasseren. Hekkensluiter DONK was met 1-0 te sterk.

Omdat Rudolf Bax vlak  voor de aftrap uitviel met blessureleed, startte de 17-jarige Marnick Ouwehand voor het eerst in de basis. Net als zijn teamgenoten had Ouwehand moeite om zijn stempel te drukken tegen het zeer defensief ingestelde DONK. ROAC mist creativiteit, waardoor het DONK niet kapot kon spelen.

Desalniettemin had ROAC op voorsprong moeten komen in de eerste helft. Freek Heemskerk kopte vanuit vrije positie naast het vijandelijke doel. Thijs van Seggelen werd na een knappe aanval vrij voor het Goudse doel gezet, maar raakte de bal vervolgens compleet verkeerd. Diezelfde Van Seggelen bracht met een vlammend schot de Goudse doelman in verlegenheid, maar met kunst- en vliegwerk bleef het doel schoon. DONK kreeg in de eerste helft ook een grote kans. Slordig balverlies in de defensie leidde een schietkans op, maar Bob Brugman wist redding te brengen.

Vlak na rust kwam DONK op voorsprong. Georgio Petridis kopte knap binnen na een snelle omschakeling. ROAC ging geforceerd op zoek naar de gelijkmaker, maar het was allemaal te voorspelbaar. Ouwehand kreeg echter een 100%-kans, maar struikelde over de bal. Ondertussen ging ROAC steeds meer risico’s nemen en gaf het daardoor steeds meer ruimte weg achterin. Een geschenk voor de Goudse muur die gokte op de grillen van El Yousfi, die met zijn snelheid voor veel gevaar zorgde.

Toen ook de verder prima fluitende Meeuwenoord in de 75e minuut weigerde de bal op de stip te leggen, nadat Loek van der Star fors op zijn knie werd getrapt binnen het zestienmetergebied, leek het de Rippers ook niet mee te zitten. Sam van der Geest was met een knappe kopbal nog gevaarlijk, maar vooral zijn kans in de laatste minuut had een doelpunt moeten opleveren. De middenvelder schoot echter over. Het slotwoord was voor de thuisploeg, die op de counter ook nog een grote kans om zeep hielp. Eindstand was zodoende 1-0.

Een pijnlijke nederlaag voor ROAC. Over twee weken gaat ROAC op bezoek bij koploper Den Hoorn dat zelfs kampioen kan worden die wedstrijd (afhankelijk van de resultaten van RVC’ 33 de komende wedstrijden). Den Hoorn verloor nog niet dit seizoen dus het zal een hels karwei worden voor ROAC. Gelukkig keert Martijn van Trigt terug van een schorsing. Zijn creativiteit en doelgerichtheid zal ROAC hard nodig hebben de laatste vier duels om zich te handhaven in de tweede klasse.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker (60. Jim van der Meer), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (75. Rutger van der Geest), Jeffrey de Haas, Marnick Ouwehand, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!