S.v. ROAC 1 doet wat het moet doen bij hekkensluiter

ROAC heeft voor de derde maal op rij een driepunter binnengesleept. Na Foreholte en Lisse moest ook GSC ESDO eraan geloven. In Den Haag wonnen de Rippers met 1-3 na een 0-0-ruststand.

Op papier was ROAC uiteraard de grote favoriet, want GSC ESDO was niet voor niets al gedegradeerd. Desalniettemin wist ROAC eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd slechts een benauwde 1-0 overwinning te boeken. En het zou ook zeker niet de eerste keer geweest zijn wanneer ROAC punten had verspeeld tegen de hekkensluiter. In deze toch wel cruciale wedstrijd moesten de Rippers het echter doen zonder Thijs van Seggelen (geblesseerd), Rudolf Bax (geblesseerd) en Loek van As (werkverplichtingen). Drie jongens die de laatste wedstrijd tegen Lisse nog in de basis stonden.

In de beginfase ging het spel redelijk gelijk op. GSC ESDO toonde geen symptomen van een geslagen ploeg die er met de pet naar ging gooien. Vanuit achteruit werd rustig opgebouwd en dat ging ze prima af. Daardoor had ROAC moeite om druk te zetten. Toch kwam het meeste gevaar van de Rippers. Al binnen tien minuten werd ROAC drie één-op-één situaties ontnomen door de Haagse grensrechter. Sam van der Geest en Pascal de Jong kregen wel twee 100%-kansen, maar het geluk ontbrak een beetje. ROAC zwijnde toen een verdwaalde voorzet van ESDO op de lat belandde boven Bob Brugman.

Na de theepauze betrad een feller ROAC het hobbelige grasveld. Al na een paar minuten viel de bevrijdende 0-1. Een afgeslagen voorzet werd door Martijn van Trigt panklaar op het hoofd van Freek Heemskerk gelegd die op zijn beurt in de korte hoek raak knikte. Tien minuten later viel ook de 0-2. Van der Geest schakelde snel bij Haags balverlies en stelde Van Trigt in staat om met een droge schuiver raak te schieten.

Inmiddels was wel duidelijk dat ROAC dit niet meer ging weggeven. De Rippers kregen kansen om verder uit te lopen, maar de 0-3 viel pas een kwartier voor tijd. De Jong stuurde twee man het bos in en had een prima assist in huis op de ingevallen Djimmy Wagter. Voor Wagter betekende dit zijn eerste offciele doelpunt in de hoofdmacht.

In de slotfase zou ESDO nog wat terugdoen. De eerste keer dat zij echt concreet werden in de aanval was het meteen raak. Brugman redde in eerste instantie nog knap, maar in de kluts viel hij precies goed voor de linksbuiten van ESDO: 1-3. In de laatste minuut kreeg de spits van ESDO nog een tweede gele kaart voorgehouden, waardoor de thuisploeg met tien man eindigde. Het bleef echter 1-3.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VUC. In Den Haag had ROAC alle moeite met deze ploeg en was het dik tevreden met het 1-1-gelijkspel. Om zich definitief veilig te spelen in de tweede klasse zal ROAC deze keer moeten winnen van VUC.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (88. Joey Volwater), Freek Heemskerk, Sam van der Geest; Loek van der Star (72. Djimmy Wagter), Pascal de Jong (85. Rutger van der Geest), Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!