S.v. ROAC 1 doorbreekt serie nederlagen

Na zes nederlagen op rij is ROAC er in geslaagd om weer eens een resultaat te boeken. Weliswaar nog geen driepunter waar het team al maanden naar smacht, maar een 0-0-gelijkspel tegen regiogenoot KDO.

Niet het resultaat waar ROAC op had gehoopt, maar je moet ergens beginnen met opkrabbelen uit een dal. In dat opzicht is het positief te noemen dat ROAC na zes wedstrijden wel weer eens de nul wist te houden. Dat deed de Ripse verdediging met Loek van As in het centrum die Freek Heemskerk daar verving. Heemskerk was uitgeweken naar de spits om zo qua tactiek te starten met ‘plan b’.

In de eerste helft kwam die tactiek weinig tot uiting. KDO had een licht overwicht maar miste de creativiteit om iets te forceren. Ook ROAC was niet in staat om de doelman uit De Kwakel te testen. Zodoende een bloedeloze eerste helft.

Direct in de tweede helft veranderde dat beeld. Al na 10 seconden had ROAC op voorsprong moeten komen. Een prima aanval met een ditto voorzet van Thijs van Seggelen op invaller Steef Wortman had een beter lot verdiend dan de paal die Wortman nu van dichtbij met zijn hoofd raakte. KDO was in die fase de weg even kwijt en ROAC werd een paar keer gevaarlijk in de scrimmage, maar zonder resultaat.

ROAC had nu een veldoverwicht en KDO kwam er op de counter een aantal keer gevaarlijk uit. In de 70e minuut raakte de bezoekers de buitenkant van de paal met een schot uit de tweede lijn. ROAC zag op haar beurt een verlengde kopbal van Sam van der Geest voorlangs gaan.

In de slotfase zouden beide teams nog een vlammend schot uit de tweede lijn in huis hebben. Namens de thuisploeg scheerde de streep van Wortman maar net boven de deklat en in de allerlaatste seconde had Dammes van der Poel een spectaculaire redding nodig om een schot van de bezoekers uit de kruising te tikken. Al-met-al deed de 0-0-eindstand wel recht aan spelbeeld over 90 minuten.

Volgende week mag ROAC bij DSOV proberen om deze lijn voort te zetten en weer eens een driepunter binnen te slepen. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond afgewerkt en wel om 19:00u.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Loek van As (80. Djordy Strijk), Mitchel Boere, Jay Koek; Sam van der Geest (80. Kevin de Jong), Thijs van Seggelen, Matty van Benten, Djimmy Wagter (46. Steef Wortman); Freek Heemskerk (80. Dave van der Poel), Bart Hogenboom (84. Koen van Klink).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!