S.v. ROAC 1 eindigt seizoen met hoogste eindklassering ooit

Ondanks de 4-3-nederlaag bij kampioen Laakkwartier kan ROAC toch terugkijken op een redelijk positief seizoen. Na de eerste competitiehelft continu onder de degradatiestreep gestaan te hebben, wisten de Rippers dit in de tweede competitiehelft recht te trekken. Met de zesde plaats als eindklassering, en daarmee de hoogste eindklassering ooit voor de Rippers.

In Den Haag ging het duel alleen nog maar om de eer, daar waar Laakkwartier vorige week kampioen was geworden en ROAC de kleine kans op de derde periodetitel diezelfde dag verspeelde. Desondanks was geen van beide ploegen van plan het duel cadeau te geven. De eerste kans was voor Ronaldo Minta, maar Bob Brugman was op zijn hoede. Nadat Loek van der Star en Sam van der Geest riante mogelijkheden hadden verspeeld kwam de thuisploeg op voorsprong. Sala El Mhamdi kon van dichtbij binnen tikken.

Voor rust maakte ROAC de verdiende gelijkmaker toen de thuisploeg hands maakte en Stefan de Groot niets anders kon dan naar de stip wijzen. Thijs van Seggelen passeerde de alom bewierookte Wesley Storm: 1-1. Lang konden de Rippers niet van de 1-1 genieten. Minta strafte onachtzaamheid hard af: 2-1.

Na de theepauze liep Laakkwartier uit naar een 4-1 voorsprong, doordat Michael Verschoor en Ilias Daoudi dodelijk bleken op de counter. Die voorsprong was zeer geflatteerd, maar de thuisploeg ging simpelweg veel efficienter om met de mogelijkheden. Toch kwam ROAC terug in de wedstrijd toen Van Seggelen van een meter of 25 schitterend raak schoot. Een kwartier voor tijd werd ook de aansluitingstreffer gemaakt. Martijn van Trigt passeerde de uitkomende Storm met een fraaie lob.

Het toch al graag pratende Laakkwartier schreeuwde moord en brand na de aansluitingstreffer, omdat De Groot even daarvoor weigerde een strafschop te geven aan Jael Paas, die als een stervende zwaan naar het gras ging toen Brugman hem op legale wijze de bal ontfutselde. De Haagse grensrechter dacht zijn gram te halen door Van Trigt op de counter af te vlaggen, maar ook dit was veel te opzichtig. Tim van der Burg ontving vervolgens zijn tweede gele kaart na aanhoudend commentaar op de leiding. Hij zou overigens niet de enige zijn bij de thuisploeg die een kaart ontving voor praten deze middag.

Ondanks het mannetje meer wist ROAC de gewenste 4-4 niet meer te maken in de slotfase. Wel betraden twee A-junioren (Jasper Bentvelsen en Yoek Bentvelzen) en de 15-jarige B-junior Wessel van der Poel het veld bij de bezoekers. Voor Bentvelzen en Van der Poel betekende dat hun debuut in de hoofdmacht.

Ook kreeg Pascal de Jong een publiekswissel van de eveneens afzwaaiende trainer Erwin van der Lugt, omdat dit echt zijn laatste duel was van de De Jong in dienst van de Rippers. De goalgetter maakte in zijn carrière voor ROAC liefst 97 officiële competitiedoelpunten en deed dat in de vijfde, vierde, derde en tweede klasse. De Jong maakte deel uit van het team deze opmars inzette en zal daardoor zeker niet vergeten worden door de Rippers!

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk (82. Yoek Bentvelzen); Martijn van Trigt, Pascal de Jong (72. Jasper Bentvelsen), Loek van der Star (82. Wessel van der Poel).

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 eindigt seizoen met hoogste eindklassering ooit”

  • Sjors schreef:

    Jammer , dat Pascal er mee stopt!
    Heeft de laatste jaren veel progressie geboekt en was daarom naast zijn snelheid en doelpunten een goed aanspeelpunt die met steeds minder balverlies een belangrijke plaats in nam!
    Positief dat er weer wat jeugd aankomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!