S.v. ROAC 1 en DONK 1 delen

ROAC is thuis tegen zondagtweedeklasser DONK voor de beker niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld was de late gelijkmaker van DONK niet eens onverdiend.

Een klein beetje zuur wel, aangezien ROAC zich bij winst al had geplaatst voor de knock-outfase van de districtbeker. Nu moet ROAC komende zaterdag bij Deltasport in ieder geval voorkomen dat het met meer dan één doelpunt verliest. In dat geval is ROAC alsnog geplaatst, ongeacht wat het resultaat tussen Van Nispen en DONK zal zijn. Uiteraard zal ROAC voor meer dan een nipte nederlaag gaan uiteraard.

Na een eerste helft waarin eigenlijk maar twee fatsoenlijke kansen werden genoteerd voor de thuisploeg (Loek van der Star kopte via de handen van de doelman op de lat en Floris Hupkes timede een bal van dichtbij helemaal verkeerd) en DONK geen gevaar wist te stichten, schoot DONK in de tweede helft fel van leer. Binnen vijf minuten creëerden de gasten vier grote kansen. Deze wisten ze niet te benutten, waardoor ROAC het initiatief weer overnam. Nadat de ingevallen Yoek Bentvelzen al van dichtbij had gemist was het een kwartier voor tijd wel raak. Bentvelzen was het eindstation van een uitstekende aanval en bekroonde zijn goede wedstrijd met een goal.

In de fase die volgde had ROAC het af moeten maken. ROAC ging echter te slordig om met de ruimte die DONK in haar slotoffensief weg gaf achterin. In de absolute slotfase kreeg ROAC de deksel op haar neus. Een vrije trap werd de zestien in gepompt en werd na opnieuw een keer inbrengen met een omhaal binnengewerkt. Een prachtig doelpunt zorgde zodoende voor de 1-1-eindstand.

Volgende week kan ROAC het in Vlaardingen alsnog afmaken en de Rippers bezitten de beste papieren op dit moment. Wel zal ROAC het moeten doen zonder eerste goalie Dammes van der Poel die op vakantie is, maar waarschijnlijk is Mitchel Boere dan wel weer terug van zijn vakantie om weer minuten te kunnen maken.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Jacco den Hollander, Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk (46. Jay Koek), Floris Hupkes; Thijs van Seggelen (87. Cedric den Dekker), Loek van As, Sam van der Geest; Loek van der Star (46. Yoek Bentvelzen), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!