S.v. ROAC 1 flikt het onmogelijke tegen Teylingen 1

In een waar spektakelstuk heeft ROAC een broodnodige driepunter weten te behalen ten koste van Teylingen. Waar ROAC voor rust alle hoeken van het veld te zien kreeg en nog blij mocht zijn met ‘slechts’ een 0-3-achterstand, wist het in de tweede helft het duel compleet te kantelen en een 4-3-overwinning binnen te slepen.

In het eerste kwartier leek er weinig aan de hand voor de Rippers. Teylingen had op dat moment bij vlagen wel al laten zien over een meer dan prima voorhoede te beschikken, maar meer dan wat dreiging werd het niet. De thuisploeg werd wel heel concreet gevaarlijk door middel van verzorgd voetbal. In de tiende minuut leidde dat tot een enorme kans; Sam van der Geest hoefde de bal van een meter afstand alleen nog maar in het lege doel te drukken, maar kreeg het voor elkaar om hem over te knallen.

Na kwartier was het wel raak voor Teylingen. Een indraaiende corner werd niet goed ingeschat door Bob Brugman en daardoor kon Loek van der Star de bal alleen nog maar in eigen doel koppen: 0-1. Het bleek een enorme tik voor de thuisploeg, want in het resterende half uur van de eerste helft leek het helemaal nergens meer op. Teylingen profiteerde maximaal van de ineenstorting van ROAC, maar had dat grotendeels ook aan zichzelf te danken. ROAC speelde zeer zwak, maar Teylingen liet fraai voetbal zien en creëerde kans op kans.

In de 36e minuut tekende Robin Hielkema voor de 0-2 nadat hij attent reageerde op een bal die terugkaatste van de paal. Even daarvoor had de uitploeg ook al de paal geraakt, maar toen liep het nog goed af voor de thuisploeg. Brugman hield vervolgens nog een bal of drie uit zijn net, maar kon niet voorkomen dat Teylingen vlak voor rust ook de 0-3 kon maken. Melvin van der Krogt was de afmaker nadat ROAC weer stond te slapen na slordig balverlies.

Met 0-3 de rust in en eigenlijk nog blij zijn dat de score niet verder was opgelopen. Het zal de Rippers niet vaak overkomen zijn. Toch besefte de thuisploeg dat er nog iets mogelijk was wanneer de knop weer omging. Hein Leliveld wisselde van spelsysteem en direct na rust kreeg ROAC zijn gewenste snelle doelpunt. Van der Geest passeerde zijn mannetje en schoot in de korte hoek raak: 1-3. Drie minuten later had ROAC ook de aansluitingstreffer te pakken. Thijs van Seggelen bediende Van der Star met een puntgave voorzet en de spits kopte raak: 2-3. Teylingen raakte nog niet van slag en kreeg zelfs de kans op 4-2. Brugman redde op de poging van Safi.

In de 60e minuut werd het wel heel penibel voor de bezoekers. Thijs van Seggelen kwam alleen op Wessel Zonjee af, maar de doelman had een harde charge in huis. De referee kon niks anders dan Zonjee met rood wegsturen, maar besloot de bal niet op de stip te leggen. Terwijl het er alle schijn van had dat de overtreding binnen het strafschopgebied plaatsvond.

Met een man meer in het veld duurde het vervolgens lang totdat ROAC weer gevaarlijk kon worden. Teylingen was inmiddels leeggespeeld toen Dick Heemskerk met een omhaal geen succes had. In de 85e minuut had invaller Loek van As de gelijkmaker op zijn schoen, maar de linksbeen schoot voorlangs. Twee minuten voor tijd was het wel raak. De opgekomen linksback Floris Hupkes kreeg de bal mee in de kluts en schoot knap raak in de korte kruising.

Met de 3-3 van Hupkes was de stunt al gemaakt, maar nog niet compleet. Dat gebeurde in de blessuretijd alsnog. Overigens, Tom van der Vugt liet de paarse supporters nog even zweten met een gemeen schot voorlangs het doel van Burgman. Maar het kwam goed voor ROAC. De bal werd er nog een laatste keer ingepompt en kwam in de kluts voor de voeten van Van der Geest. De middenvelder wist nu wel van dichtbij raak te knallen en liet het Hertogspark ontploffen: 4-3. Een minuut later werd er afgefloten.

Een ongelofelijke comeback en drie heel welkome punten voor de thuisploeg. Voor Teylingen zal de klap hard aangekomen zijn. Volgende week speelt ROAC haar laatste duel voor de winterstop. Het zou heel lekker zijn als bij Delft nog even de eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt kan worden.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk (71. Jacco den Hollander), Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (71. Loek van As), Dick Heemskerk, Sam van der Geest; Djimmy Wagter (46. Jeffrey de Haas), Loek van der Star, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 flikt het onmogelijke tegen Teylingen 1”

 • Sjors Straathof schreef:

  Met de klasse van dit elftal moet een plaats bij de bovenste 4 haalbaar zijn.
  Met geloof in eigen kunnen en de goede instelling, en met een fanatieke (positieve) supportersschare , moeten de jongens nog veel meer ploegen op de pijnbank leggen.
  De angst moet er uit, ik heb veel te vaak situaties gezien, waar bij 1 man van Teylingen tegen 3, en soms 4 man van ROAC staan!? Doorsluiten met die hele ploeg en we stomen zo door naar de top! Ik hoop dat met dit resultaat , de wilskracht en overtuiging weer terug is.
  Jullie kunnen het mannen!!
  Ik kwam pas de 2e helft aankakken, het stond 0-3 , maar ik had er geloof in dat jullie er dan ook minstens 3 in 1 helft konden maken. Ik heb jullie 3 kwartier aangemoedigd en naar voren geschreeuwd, en jullie hebben laten zien dat wat ik direct al tegen die lui van Teylingen zei. We pakken jullie. Ik was een dorpsgek volgens hun,maar kon ze door jullie inzet en hierdoor afgedwongen goals allemaal uitlachen. Bedankt , het was top!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!