S.v. ROAC 1 gaat hard onderuit tegen RKDEO 1

Dat ROAC het lastig zou krijgen tegen de Nootdorpers stond op voorhand al vast, maar dat het een 0-4 nederlaag zou worden had geen Ripper verwacht. Dat ROAC kansloos verloor had het vooral aan zichzelf te danken. Te veel spelers haalden hun niveau niet waardoor ROAC vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aanliep.

In de eerste helft viel het nog wel mee met ROAC. RKDEO had weliswaar het betere spel op het overigens belabberde grasveld, maar ROAC kreeg het toch vooral elkaar om het dicht te houden achterin. Sterker nog, ROAC had gewoon op voorsprong moeten komen. Sam van der Geest kreeg na een minuut op tien vanaf een meter of vijf de mogelijkheid om in de rebound binnen te schuiven. De middenvelder schoot echter recht op de goalie, die vervolgens met meer geluk dan wijsheid de bal uit zijn doel wist te houden.

Na een half uur zouden de gasten de score openen. Een vrije trap werd voor geslingerd en Luuk Geelbloed won in de lucht het duel van Floris Hupkes en Bob Brugman waardoor de bal langzaam over de doellijn het net in rolde: 0-1. Niet veel later was het Brugman die met een redding diezelfde Geelbloed van de 0-2 afhield. Vlak voor rust kwamen de bezoekers heel goed weg, toen Rudolf Bax een penalty werd ontnomen door referee Westhoff. Ruststand was derhalve 0-1.

De tweede helft werd een kansloze expeditie voor de thuisploeg. Persoonlijke fouten werden opgestapeld en daardoor werd RKDEO met haar snelle voorhoede volledig in de kaart gespeeld. De snelle 0-2 was exemplarisch. ROAC kreeg een aanvallende vrije trap, maar bij de afvallende bal werd er veel te lang getreuzeld en uiteindelijk ingeleverd wat voor RKDEO de perfecte countermogelijkheid inleidde. Terwijl veel Rippers zich nog in het strafschopgebied van RKDEO bevonden kwam RKDEO er binnen een paar seconden uit met een mannetje meer. Dat werd perfect uitgespeeld en Tommy Simonis mocht van dichtbij binnentikken: 0-2.

De maker van de 0-2 had vijf minuten later eigenlijk naar kant gestuurd moeten worden toen hij voor eigen rechtertje speelde en Jeffrey de Haas bijna in tweeën schopte, toen hij vond dat een bal niet snel genoeg uit gespeeld werd. Na wat commotie besloot Westhoff het voorval af te doen met slechts een gele kaart voor Simonis. Of ROAC een eventuele man-meer-situatie had kunnen uitspelen is zeer de vraag, want daarvoor speelde het veel te pover.

Ook de 0-3 werd ingeleid door een persoonlijke fout. Een simpel breedteballetje op het middenveld werd ingeleverd en weer schakelde RKDEO razendsnel. Hayden Bergen mocht naar binnen kappen en uithalen. Via het gezicht van De Haas werd het schot zo van richting veranderd dat Brugman volledig kansloos was: 0-3. Mitchel Boere kreeg in de 75e minuut de kans op de eretreffer na de enige leuke Ripse aanval, maar schoot gehaast over het vijandelijke doel. Alsof het allemaal al niet erg genoeg was voor ROAC moest het ook nog de 0-4 toestaan. Vanuit een corner werd invaller Izzy Rosina vogelvrij gelaten en kon hij van dichtbij binnen schuiven. Het was ook de eindstand.

Een kansloze nederlaag die de Rippers volledig aan zichzelf hadden te danken. ROAC mocht nog van geluk spreken dat alle overige concurrenten van ROAC ook verloren, waardoor de schade beperkt bleef. Komende zondag gaat ROAC op bezoek bij DONK. De club uit Gouda staat laatste, maar presteert de laatste weken uitstekend. Zeker de 1-4-overwinning op Concordia van afgelopen zondag moet ROAC genoeg gewaarschuwd hebben. ROAC zal de wonden moeten likken en zorgen dat ze klaar zijn voor het duel met DONK. Alles minder dan een overwinning zal niet genoeg zijn.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (75. Yoek Bentvelzen), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest, Rudolf Bax (69. Marnick Ouwehand); Thijs van Seggelen (80. Djimmy Wagter), Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!