S.v. ROAC 1 gaat nat in Langeraar

ROAC blijft voor minimaal nog een week hangen in de negatieve spiraal door voor de zesde keer op rij te verliezen. Ook bij Altior kon het tij niet gekeerd worden.

Een dramatische eerste helft waarin een kansloze 3-0-achterstand werd opgebouwd was daar de oorzaak van. De Rippers liepen simpelweg achter de feiten aan omdat men steevast een stapje te laat was. Dat gegeven in combinatie met persoonlijke fouten zorgde er voor de Altior de doelpunten in de 10e, 20e en 42e minuut wel heel makkelijk in de schoot geworpen kreeg. Aanvallend was ROAC ook niet in staat om een slag te slaan. Vooral Bart Hogenboom kreeg in de eerste minuut een enorme kans op de openingstreffer en Freek Heemskerk had vanuit een corner de 1-1 moeten binnen koppen.

Na een helft voetbal waarin het niet slechter kon werd het roer omgegooid in de tweede helft. Heemskerk ging in de spits lopen en Jim van der Meer en Kevin de Jong vervingen Koen van Klink en Wessel van der Poel. De tweede helft zou een totaal ander beeld opleveren. ROAC won nu vrijwel al haar duels en zou meer dan een handvol 100%-kansen afdwingen. Het was wachten op de 3-1, aangezien Altior dit seizoen al vaker een riante voorsprong weggaf kon het dan nog wel eens gaan spoken. Maar die goal zou helaas nooit vallen. De bal mocht er simpelweg niet in van de voetbalgoden, waarin vooral de bedrijvige Hogenboom ongelukkig was in de afronding en Thijs van Seggelen een penalty zou missen.

Een 3-0-nederlaag dus tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie die stof deed opwaaien. Hoe kan het contrast in een wedstrijd, waar het om gaat, zo groot zijn. Het mooie van voetbal is echter dat de ommekeer er ook zo weer kan zijn. Volgende week thuis tegen KDO bijvoorbeeld.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (80. Loek van As), Mitchel Boere, Freek Heemskerk; Djimmy Wagter (80. Djordy Strijk), Matty van Benten, Thijs van Seggelen, Wessel van der Poel (46. Kevin de Jong); Koen van Klink (46. Jim van der Meer), Sam van der Geest, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!