S.v. ROAC 1 gaat ten onder in Amsterdam

ROAC heeft niet kunnen bolwerken in Amsterdam. De Rippers speelden niet slecht, creerden ook genoeg kansen maar leken het heilige vuur te missen om de winst naar zich toe te slepen.

Ook bij het zien van de tegendoelpunten zal menig Ripper zich even achter de oren hebben gekrabbeld. ROAC startte voortvarend en al binnen een paar minuten had Thijs van Seggelen de bezoekers op 0-1 moeten zetten. Bart Hogenboom zette hem vrij voor de keeper, maar Van Seggelen mikte op de keeper in plaats van er naast. Niet veel later kreeg Hogenboom zelf de mogelijkheid om het beter te doen, maar ook zijn poging werd onschadelijk gemaakt door de goalie.

Aan de andere kant had Tijn van der Geest ook al een redding moeten verrichten op de openingstreffer te voorkomen. In de 18e minuut was Van der Geest kansloos toen de spits van TABA opendraaide, vrij door mocht stomen en mocht binnen schuiven: 1-0. Kort daarop viel het meest curieuze doelpunt van het seizoen, dat kun je na drie speelrondes al zeggen. Op het veld ernaast werd gefloten, Mitchel Boere dacht dat het de scheidsrechter op zijn veld was en ving de bal met twee handen om het spel snel te kunnen hervatten. Tot zijn grote schrik bleek het dus een vergissing en werd deze actie beloond met geel en een penalty tegen die feilloos binnen werd getrapt: 2-0.

Na een klein half uur kwam ROAC terug tot 2-1. De kwetsbare verdediging van TABA werd onder druk gezet in de opbouw waardoor Hogenboom kon onderscheppen en Yoek Bentvelzen in staat bracht om zijn vierde doelpunt van het seizoen te maken. Maar heel lang duurde het niet voordat TABA de voorsprong weer vergrootte. Een diepe bal van achteruit belandde tussen de spits van TABA en Van der Geest. De spits was net een fractie van een seconde sneller en bracht daarmee de stand op 3-1. Pech hadden de Rippers toen Jay Koek de paal raakte vlak voor rust.

Na rust heeft ROAC vanaf de eerste minuut de aanval gezocht en ROAC had ook een veldoverwicht. ROAC was ook dreigend, maar echt grote kansen waren er niet. Dat in de 78e minuut de 2-3 viel was desalniettemin niet onterecht. Een corner werd door Van Seggelen op Sam van der Geest zijn hoofd gelegd die verlengde, Bentvelzen kopte daaruit raak.

ROAC ging nog meer risico nemen. Gezien het feit dat TABA over goede spitsen beschikt was dat niet zonder gevaar. Op de counter trachtte de thuisploeg het duel te beslissen, maar Tijn van der Geest wist dat te voorkomen. Ondanks dat de 3-3 in de lucht hing, bleef het risico op de counter aanwezig en in de blessuretijd zou ROAC daardoor definitief kopje onder gaan. Zowel de 4-2 als 5-2 waren klassieke counters waardoor ROAC met lege handen naar huis zou gaan.

Al met al wel een teleurstelling. Na drie wedstrijden heeft ROAC al twee keer verloren en als je bovenin een rol wilt gaan spelen is dat geen goede start. Komende zondag krijgt ROAC in PVC ook een tegenstander die vergelijkbaar is met TABA. Dan moet het gaan gebeuren.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer (70. Freek van Zeil), Mitchel Boere, Wessel van der Poel, Tanno van der Pauwkraan (46. Sam van der Geest); Jay Koek, Matty van Benten, Thijs van Seggelen; Bart Hogenboom, Yoek Bentvelzen, Loek van As (60. Steef Wortman).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!