S.v. ROAC 1 gaat ten onder in Leiden

ROAC is bij Boshuizen tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Er werd met 4-2 verloren.

En zo heeft ROAC na zeven wedstrijden haar verste en minst verre uitwedstrijd al achter de rug. Het kwartiertje rijden naar Leiden is niets vergeleken met de ruim twee uur naar Vlissingen. Wat wel vergelijkbaar is bij beide clubs is dat zij kwaliteit genoeg in huis hebben om in de top mee te draaien.

Toch viel het niveauverschil gisteren mee. ROAC kreeg ruimte om te voetballen en dat ging niet onaardig. Het probleem gisteren was dat ROAC de goals grotendeels cadeau gaf aan de thuisploeg. Zo ook de 1-0 na zes minuten. Slecht wegwerken op het middenveld en een naïef opgestelde verdediging gaven Sabah Abdul een niet te missen kans: 1-0. Een korte terugspeelbal niet veel later leidde bijna de 2-0 in, maar Dammes van der Poel redde. Veel meer kansen kreeg Boshuizen niet, terwijl ROAC vlak voor rust de stand recht had moeten trekken. Een hakbijl van Sam van der Geest werd op de doellijn gepareerd.

Na rust zette Boshuizen aan, maar de 2-0 viel uit een corner. Jesper Neuteboom kopte strak raak. Toch weigerde ROAC op te geven wist Van der Geest er weer een wedstrijd van te maken door de 2-1 aan te tekenen. Voor drie minuten dan, want weer kreeg ROAC uit een standaardsituatie een doelpunt tegen. Een vrije trap belandde in de kluts en Abdul profiteerde van zwak verdedigen. Na de 3-1 op een dodelijk moment was het wel gedaan voor de Rippers. Boshuizen kreeg doordat ROAC meer risico’s moest nemen de ruimte om te voetballen en dat kunnen ze wel. De 4-1 Gerson Pisas was een prachtige aanval.

Het laatste woord was voor ROAC. Van der Geest mocht in de blessuretijd de 4-2 maken. Al met al speelde ROAC geen slechte wedstrijd, alleen werden de doelpunten te makkelijk weggegeven en dat loopt slecht af op dit niveau. Komende zaterdag zal ROAC opnieuw keihard aan de bak mogen. Bij Den Hoorn zal om 17:00u worden afgetrapt. Aansluitend is er een feestavond georganiseerd. En ROAC heeft goede herinneringen aan feestjes verpesten bij Den Hoorn.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander; Freek Heemskerk (85. Ricardo Bakker), Mitchel Boere, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Loek van As, Sam van der Geest; Djimmy Wagter (75. Bart Hogenboom); Yoek Bentvelzen; Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!