S.v. ROAC 1 gaat winterstop in met een nederlaag

ROAC heeft thuis met 0-1 verloren van RODA ’23. In de zestigste minuut werd het winnende doelpunt op prachtige wijze binnengeschoten. ROAC was niet bij machte om de gelijkmaker te forceren en zodoende incasseerden de Rippers een tweede thuisnederlaag op rij.

Met allebei 17 punten in bezit zouden ROAC en RODA ’23 aan elkaar gewaagd moeten zijn. ROAC begon nog best aardig aan het duel met redelijk veldspel op een matige grasmat. Maar zoals al vaker dit seizoen was het afdwingen van kansen een probleem. De grootste kans kwam voort door een foutieve inspeelbal van de Amstelveense goalie, maar hij kon zelf nog net ingrijpen.

Aan de andere kant waren de bezoekers dichterbij een doelpunt. Sterker nog, RODA ’23 vond tweemaal het net, maar ging bij beide keren redelijk opzichtig in de fout. Gelukkig voor ROAC had de scheidsrechter in beide gevallen de voorafgaande overtredingen gezien waardoor het 0-0 zou blijven. Voor de rest zouden beide keepers niet echt getest worden.

Dat spel kabbelde in de tweede helft voort, want hoewel RODA ’23 een duidelijker overwicht aan het creeren was werd Dammes van der Poel nog niet getest. Tot de 60e minuut dan na, toen hij kansloos was op een prachtige trap in de kruising: 0-1.

Niet veel later stapte ROAC over op plan B wat hen eerder deze competitie nog veel opleverde. Maar RODA ’23 had de geest en wist vaak de lange bal er al uit te halen voordat het uberhaubt gevaarlijk kon worden. Wel moest de Amstelveense goalie redding brengen op een inzet van Sam van der Geest. uit de corner die volgde was invaller Bart Hogenboom ook nog dichtbij de gelijkmaker met een omhaal. De grootste kans zou in de slotsecondes plaatsvinden. Koen van Klink kopte een corner binnen, maar zag een verdediger met zijn hoofd redding brengen op de doellijn.

Het zou ook niet helemaal verdiend zijn geweest. Bijna iedereen aan Ripse zijde kon zich niet onderscheiden tegen RODA ’23. Ook in de laatste 15 minuten, toen de bezoekers na een rode kaart met 10 man verder moesten, kon ROAC lastig haar stempel drukken.

ROAC zit even in een mindere periode en wist al drie wedstrijden het net niet te vinden. De winterstop lijkt op een goed moment te komen. Weer even met andere dingen bezig zijn om straks in januari weer fris de tweede seizoenshelft in te gaan.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk; Wessel van der Poel (59. Bart Hogenboom), Matty van Benten, Thijs van Seggelen, Jay Koek; Djimmy Wagter, Sam van der Geest (80. Kevin de Jong), Jay Helvensteijn (59. Koen van Klink).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!