S.v. ROAC 1 gedeeld koploper na derbywinst

Met de zwaarbevochten 2-1-overwinning op buurman DOSR hebben de Rippers uitstekende zaken gedaan op de ranglijst. Omdat HVV en TAC ’90 gelijkspeelden en Foreholte hard onderuit ging bij Teylingen, staat ROAC plots gedeeld bovenaan met 15 punten. Met nog één wedstrijd te gaan in de eerste periode kan het nog alle kanten op. Echter heeft TAC ’90 het beste doelsaldo en zullen zij normaal gesproken geen punten laten liggen tegen RVC ’33.

Maar nu eerst de derby tegen DOSR. Onder bijna perfecte weersomstandigheden en weer een fantastische entourage (+/- 800 toeschouwers) maakten de twee clubs er een spannende wedstrijd van. ROAC was op papier licht favoriet, aangezien het nog altijd ongeslagen was. Maar ook DOSR was aan een goede reeks bezig van twee overwinningen op rij, waar vooral de 0-3 tegen Teylingen in het oog sprong.

DOSR moest het gisteren doen zonder eerste doelman Mike van der Poel, terwijl de thuisploeg Thijs van Seggelen nog altijd mist. In de beginfase waren beide teams wat aftastend. DOSR had meer balbezit, maar spectaculair was het allemaal niet. Eigenlijk kwam de wedstrijd pas tot leven toen Rudolf Bax in de 25e minuut het net wist te vinden. De muur stond niet lekker bij een vrije trap en Bax profiteerde optimaal door hem langs de muur in de hoek te knallen: 1-0. Niet veel later kopte Freek Heemskerk vanuit een corner net naast. Ook DOSR was dreigend vanuit een corner, toen deze door niemand werd aangeraakt en vlak naast de tweede paal achter rolde. De grootste kans zou voor Joost van den Bosch zijn, die van een meter afstand de bal voorlangs het verlaten doel schoof toen hij als winnaar uit de scrimmage kwam.

Vlak na de theepauze dacht ROAC op rozen te zitten. Een foutieve terugspeelbal van Nino Wesselman werd door Djimmy Wagter opgepikt en in de verre hoek geprikt: 2-0. Drie minuten later had DOSR echter alweer de aansluitingstreffer te pakken. Door matig ingrijpen kon de ingevallen Van der Haven voorgeven en omdat de voorzet ook nog eens van richting werd veranderd kon Job Mooren optimaal profiteren door van dichtbij binnen te tikken: 2-1. Diezelfde Mooren profiteerde ook optimaal van het feit dat Thijs Dogterom, de jonge, talentvolle referee, Mooren keer op keer de hand boven het hoofd hield door hem maar niet zijn tweede gele kaart te geven. Mooren solliciteerde hier nadrukkelijk naar. In de 55e minuut, net nadat Mooren weer door het oog van de naald was gekropen met een rare overtreding, koos DOSR-trainer Marcel Vondeling eieren voor zijn geld en haalde hem direct naar de kant. Zijn vervanger Hoogenboom kreeg niets eens de tijd voor een warming-up.

Mitchel Boere kon op minder medeleven van Dogterom rekenen in de 70e minuut. Boere was te laat en schoffelde Hoogenboom onderuit. Dat betekende zijn tweede gele kaart. Beide kaarten waren terecht, maar omdat Mooren er zo vaak mee was weggekomen voelde het toch niet helemaal lekker voor de thuisploeg. Desalniettemin moest ROAC de laatste twintig minuten plus blessuretijd zien te overleven met een man minder.

Laat ROAC dat nu juist best goed kunnen. DOSR had in die slotfase 90% balbezit, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen. Uiteindelijk kwam DOSR elke keer weer uit op de lange bal of de voorzet, maar in het zestienmetergebied heerste Dammes van der Poel. Die ene keer dat de doelman wel verslagen leek, schoot Freek Heemskerk hem te hulp door de bal van de doellijn te koppen. Ook twee vrije trappen op ideale posities waren niet besteed aan de gasten. Op de counter was ROAC met Wagter en Martijn van Trigt nog dichterbij de treffer, maar Patrick van der Zwet redde twee keer fraai.

Zodoende hield ROAC de poort gesloten en mocht het weer drie punten bijschrijven. Dat de druiven zuur waren voor de bezoekers moge duidelijk zijn. Maar uiteindelijk heeft de thuisploeg net iets meer weten af te dwingen dan DOSR en dat betaalde zich uit. Voor de Rippers eindigde het feestje uiteraard in de Vergulde Vos. De clubsponsor had weer spareribs beloofd aan de winnaar en die werden met genoegen in ontvangst genomen.

Komend weekend staat in het teken van bekervoetbal. ROAC speelt op zaterdagmiddag om 13:00 uur bij zaterdagderdeklasser Be Fair uit Waddinxveen. De wedstrijd is vervroegd, aangezien het die avond ook het selectiediner is waar de mannen van Hein Leliveld hun handen vol aan zullen hebben.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (81. Den Dekker), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Djimmy Wagter (71. Wessel van der Poel), Dick Heemskerk, Joost van den Bosch (65. Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 gedeeld koploper na derbywinst”

  • Leo van der Meer schreef:

    Super gaaf mannen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!