S.v. ROAC 1 gedegradeerd na nieuwe nederlaag

Wat al een tijdje in de lucht hing is gisteren dan daadwerkelijk gebeurd. ROAC is gedegradeerd naar de tweede klasse na een 1-0-nederlaag bij Hoofddorp.

Als je na 26 wedstrijden spelen laatste eindigt met 11 punten dan is het wel een helder verhaal. Toch had ROAC directe degradatie bij een overwinning nog kunnen afwenden. Legmeervogels was dan gepasseerd en dan had ROAC een herkansing via de nacompetitie gekregen. Maar zoals vermeld zou ROAC een nipte nederlaag slikken in Hoofddorp.

Een nederlaag die qua kansenverhouding overigens wel terecht was. Op het spekgladde en snelle kunstgras was Hoofddorp de dominantere ploeg en kwam ROAC er aanvallend nauwelijks aan te pas. Toch zou Hoofddorp in de eerste helft maar één keer dichtbij een doelpunt zijn. Vanuit een corner moest Dammes van der Poel zijn kwaliteiten tonen door een kopbal via de lat onschadelijk te maken.

Na de rust startte ROAC een stuk beter en was het op dat moment ook de betere ploeg. Het resulteerde al in een puike aanval waarin eerst Floris Hupkes een teenlengte te kort kwam voor de 0-1 en Djimmy Wagter in de rebound ook het net had kunnen vinden. In de 60e minuut was het Thijs van Seggelen die na een prima aanval afvuurde maar zijn schot naast getikt zag worden. Een minuut later was Hoofddorp wel doeltreffend. In een fase waarin ROAC al meer risico’s begon te nemen werd de vrijgekomen ruimte perfect benut en afgestraft: 1-0.

ROAC probeerde vanaf dat moment de gelijkmaker te zoeken door opportunistischer te gaan spelen. Maar in de praktijk betekende dit dat de thuisploeg daardoor nog veel meer ruimte kreeg en ook veel kansen zou krijgen om het duel tijdig te beslissen. Maar Van der Poel was in absolute topvorm en zelfs de grootste mogelijkheden wist hij onschadelijk te maken. Voor ROAC was alleen Wagter nog dichtbij een goal, maar zijn knappe lob werd over het dak van het doel getikt.

Blessuretijd werd ROAC niet gengund, maar ook als het de blessuretijd zou krijgen waar ROAC recht op had, zouden de Paarsen geen twee keer meer hebben gescoord; degradatie was een feit. Degraderen is nooit leuk, maar bij ROAC is iedereen realistisch genoeg om in te zien dat het niveau in de eerste klasse dit jaar simpelweg te hoog was voor ROAC. Volgend seizoen kan ROAC een klasse lager wat dominanter gaan voetballen en gezien de transitie waar de selectie zich in bevindt is dat ook het beste.

De selectie wilt de support die er in dit mindere jaar ook weer volop was van harte bedanken. Hopelijk zien we elkaar volgend seizoen weer langs de velden en in de kantine!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (73. Jay Helvensteyn), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas (66. Kevin de Jong), Thijs van Seggelen, Loek van As (73. Jay Koek); Djimmy Wagter en Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!