S.v. ROAC geeft Bob Brugman eervol afscheid

Bob Brugman heeft zijn carrière afgesloten met een 4-0-overwinning op Delft. Omdat ROAC al voor 99% veilig was en Delft zich al weken in een neerwaartse spiraal bevindt, werd het zeker niet de beste wedstrijd die ROAC dit seizoen op de mat legde. Belangrijk was echter om Brugman met een overwinning afscheid te laten nemen en daarin slaagden de Paarsen.

In de ochtend speelde het tweede elftal eerst nog een beslissingswedstrijd tegen Graaf Willem Vac II 3 om uit maken wie als kampioen mocht promoveren naar de reserve tweede klasse. Helaas kon ROAC 2 niet bolwerken tegen de ploeg uit Wassenaar en ging het met 1-0 onderuit. Er zit niets anders op dan via de nacompetitie te promoveren. Daarvoor moet ROAC 2 aan de bak tegen RKDEO 3 en Bodegraven 2.

Een tegenvaller voor de selectie, maar het vlaggenschip leek niet van de leg tegen Delft. Hoewel het matig speelde was het altijd nog een stuk gevaarlijker dan Delft. ROAC kwam voor rust met 2-0 voor. De 1-0 werd gemaakt door Dick Heemskerk, die bij een corner attent reageerde op een verlengde bal van Sam van der Geest. De 2-0 viel een minuut later nadat doelman Klaas van Balen zich knullig verkeek op een terugspeelbal van zijn teamgenoot. Een eigen doelpunt dus. Freek Heemskerk trof ook nog doel in de eerste helft, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust werd het niveau niet beter. Delft kreeg twee mogelijkheden, maar Brugman en Jim van der Meer traden uitstekend op. Thijs van Seggelen en Martijn van Trigt misten namens ROAC dotten van kansen om de score uit te breiden. Toch was het Van Trigt die voor de 3-0 zorgde. Met een kapbeweging speelde hij zijn tegenstander uit en met zijn linker prikte de linksbuiten raak in de verre hoek.

In de 83e minuut werd het ook nog 4-0 toen invaller Loek van As fraai vanuit een volley binnen schoot en Van Balen kansloos liet. In de 88e minuut was daar het moment waar iedereen op zat te wachten: de publiekswissel voor Brugman, ingeleid door zijn twee zoontjes. De inmiddels 39-jarige goalie keepte 18 jaar in het eerste elftal en wist drie keer te promoveren, statistieken om trots op te zijn.

Er gebeurde niets meer in het restant van de wedstrijd en daarom bleef het bij 4-0. Door een ongelofelijke eindsprint heeft ROAC zich naar de zevende plek van competitie gespeeld. Voor Delft volgt er nog een toetje, zij behaalden de eerste periodetitel en mogen nog strijden voor promotie. Maar dat zal een heel zware dobber gaan worden.

De rest van de middag stond in het teken van het afscheid van Brugman. Verschillende activiteiten waren georganiseerd en Brugman werd in het zonnetje gezet door de hele club. De club besefte heel goed dat er afscheid werd genomen van een icoon en heeft daar uitstekend naar gehandeld!

Opstelling ROAC: Bob Brugman (88. Pieter Elstgeest); Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere (65. Loek van As), Floris Hupkes (60. Ricardo Bakker); Dick Heemskerk, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Loek van der Star, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!