S.v. ROAC 1 geeft het weg in de eerste helft

Ook thuis tegen DCG heeft ROAC het tij niet weten te keren. Op basis van de tweede helft had dat er zeker in gezeten, alleen was het kwaad al geschied in de eerste helft en kon de schade niet worden hersteld.

Want ROAC kwam al heel snel in de wedstrijd op achterstand. Dammes van der Poel wilde de bal diep trappen, raakte de bal volledig verkeerd en gaf onbedoeld de assist aan de spits van DCG die het cadeautje gretig uitpakte: 0-1. Na een klein kwartier werd het 0-2 na een knappe individuele actie en afronding, maar kijkend met de paarse bril zag het er verdedigend gezien niet heel best uit. Voor de rest wisten beide teams weinig af te dwingen in de eerste helft. ROAC speelde met weinig vertrouwen en DCG leek het wel best te vinden.

In de tweede helft nam ROAC het heft wel in handen en al snel resulteerde dat in de aansluitingstreffer van Djimmy Wagter. Een afgeslagen corner werd snoeihard in de onderhoek geramd: 1-2. ROAC rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. En hoewel DCG er aanvallend niet meer aan te pas kwam en ROAC veel balbezit had, wist het ROAC gaatje in de Amsterdamse defensie niet te vinden. Er werd gestreden, maar de creativiteit ontbrak.

In de absolute slotfase gooide DCG het duel definitief op slot. Op de counter werd de 1-3 gemaakt waardoor ROAC wederom met lege handen zou staan.

Volgende week gaat ROAC op bezoek bij SO Soest. Thuis werd heel gelukkig met 2-1 gewonnen, maar inmiddels is Soest ook over ROAC heen geklommen op de ranglijst. Het zal weer lastig zat worden om een overwinning te boeken. Maar de Rippers zullen in ieder geval gesteund worden door een bus vol supporters.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek, Mitchel Boere, Freek Heemskerk; Djimmy Wagter (70. Jim van der Meer), Kevin de Jong (62. Matty van Benten), Wessel van der Poel, Loek van As (75. Djordy Strijk); Koen van Klink (75. Sven Hoogeboom), Bart Hogenboom (80. Dave van der Poel), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!