S.v. ROAC 1 geeft knappe comback alsnog uit handen

ROAC was bij Stompwijk ‘92 dichtbij om de tweede uitoverwinning van het seizoen binnen te slepen, maar knullig verdedigen in de 89e minuut gooide alsnog roet in het eten. Het enerverende duel eindigde in 3-3, voor ROAC alweer het negende gelijke spel van het seizoen.

Hein Leliveld had weer te maken met een lijstje afwezigen. Freek Heemskerk en Rudolf Bax waren weliswaar fit genoeg om te starten, maar de twee uitblinkers van vorige week tegen Foreholte, Floris Hupkes en Dick Heemskerk, waren niet beschikbaar vanwege een vakantie en een heupblessure. En Omdat Bax na een klein half uur door zijn enkel ging moest Leliveld in de eerste helft met Jim van der Meer zijn enige verse wissel al inzetten.

Toen stond het overigens al 1-1. Na een openingsfase waarin de thuisploeg wat speldenprikken uitdeelde kwam ROAC na een minuut of 25 spelen op voorsprong. Een vrije trap van Bax werd door Loek van der Star op doel gekopt. Jordi Bennis redde, maar gaf een rebound weg waar Sam van der Geest dankbaar gebruik van maakte: 0-1.

Een minuut later stond het alweer gelijk. Stompwijk kreeg een vrije trap vanwege gevaarlijk spel vanaf een meter of 25 en Enrico Geus pegelde hem rechtstreeks op doel. Casper van der Geest was het ontgaan dat de vrije trap indirect moest zijn en keerde de bal. De rebound was een prooi voor Nick Ammerlaan en zo stond het 1-1.

ROAC leek van slag en referee De Wit strooide met vrije trappen voor Stompwijk. En met een specialist als Geus in huis zijn dat stuk voor stuk kansen. Vlak voor rust viel dan ook de 2-1. Geus schoot schitterend raak in de kruising.

Na rust was het een eenrichtingsverkeer op de speelhelft van Stompwijk. Het regende kansen voor ROAC, terwijl Stompwijk er nauwelijks meer uit wist te komen met haar gevreesde counters. Djimmy Wagter en Thijs van Seggelen kregen dotjes, maar de lat en de Stompwijkse verdediging brachten op sublieme wijze redding. Toch viel in de 78e minuut de gelijkmaker. Bij een corner stompte Bennis de bal verkeerd weg, waardoor Heemskerk met een halve omhaal kon binnen trappen: 2-2.

ROAC bleef drukken en de voorsprong zou ook komen. In de 88e minuut schoot Thijs van Seggelen fraai raak in de verre kruising: 2-3. De comback was compleet tegen de ploeg die over de laatste 10 wedstrijden tot de best presterende ploegen behoort. Maar weer duurde de voorsprong slechts een minuut. De bal werd nog een keer ingebracht en door heel laconiek ingrijpen mocht Donny van Marwijk vogelvrij de 3-3 binnen tikken.

Een enorme domper gezien het harde werken in de tweede helft. Komende week krijgt ROAC de kans om revanche te nemen als Stompwijk weer de tegenstander is. Het belooft een spektakel te worden. Bij winst pakt Stompwijk namelijk de tweede periodetitel. Bij een gelijkspel of nederlaag voor Stompwijk pakt Teylingen hem alsnog. Komt dat zien!

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jeffrey de Haas; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax (30. Jim van der Meer); Thijs van Seggelen, Loek van der Star, Djimmy Wagter (65. Yoek Bentvelzen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!