S.v. ROAC 1 hard onderuit tegen Binnenmaas

De voorbereiding van ROAC verloopt stroef. De ruime thuisnederlaag (0-4) tegen zaterdagtweedeklasser fc Binnenmaas onderstreepte dat. Na de 2-0-nederlaag bij RCL vorige week betekende de nederlaag ook dat ROAC sowieso niet verder bekert, ongeacht het resultaat volgende week bij HVV.

In de eerste tien minuten leek er niks aan de hand. Sterker nog, ROAC speelde prima en had nog niks te duchten gehad van de bezoekers. Maar na tien minuten ging het mis en leek er iets te knappen bij ROAC. In de opbouw van ROAC werd een slechte breedtebal onderschept en dat leidde een counter in. Jacco den Hollander leek de voorzet onschadelijk te maken, maar volgens de referee maakte hij daarbij een overtreding. Vanaf 11 meter werd er raak getrapt: 0-1.

Een paar minuten later werd het 0-2. Weer leidde ROAC het doelpunt zelf in door een verkeerde keuze in de opbouw, waardoor Binnenmaas plots in overtal de bal in het bezit kreeg en het cadeautje uitpakte. En wederom een paar minuten later was het raak voor de bezoekers. Met een dieptebal werd geprofiteerd van de ruimte achter de Ripse verdediging en de voorzet werd van dichtbij binnengeschoven: 0-3.

ROAC leek geslagen en kon geen vuist maken. Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook de 0-4. Na een vrije trap voor ROAC op vijandelijke helft schakelde Binnenmaas razendsnel op de counter en uiteindelijk was het Den Hollander die Dammes van der Poel verschalkte met een fraaie lob, maar dus wel in eigen doel.

De wedstrijd was uiteraard gespeeld, maar na de rust zou ROAC het heeft weer in handen nemen met veel balbezit en bij vlagen ook leuk voetbal. Nu werden er ook grote kansen afgedwongen in de persoon van Djimmy Wagter en Sam van der Geest, maar zonder succes. Een vrije trap van Thijs van Seggelen belandde op de deklat. Maar ook Binnenmaas kreeg nog haar mogelijkheden, Van der Poel moest twee keer succesvol handelend optreden in 1-op-1-situaties. Uiteindelijk vielen er dus geen doelpunten meer en bleef het op 0-4 steken. Positief was wel dat Kevin de Jong zijn officiele rentree maakte na zijn kruisbandblessure die 1,5 jaar geleden werd opgelopen en dat Jort Kneijber zijn officiele debuut maakte.

Een teleurstellende middag voor de Rippers. Er werd niet eens zo slecht gevoetbald, maar duidelijk werd wel dat persoonlijke fouten in de opbouw funest zijn voor een resultaat. ROAC heeft nog twee weken om zich klaar te stomen voor de start van de competitie. Volgende week wacht echter dus nog eerst de wedstrijd bij zondagtweedeklasser HVV. Aangezien HVV volgend seizoen overstapt naar de zaterdag, lijkt het een historische middag te gaan worden op sportpark ‘de Diepput’. ROAC en HVV troffen elkaar regelmatig de afgelopen tien jaar en ongeacht het resultaat werd er altijd met plezier teruggekeken naar het bezoekje van dit fantastische sportpark met al haar charmes. Komende zondag kan wel eens de laatste keer HVV-ROAC ooit zijn. In ieder geval voorlopig de laatste keer, dus komt dat zien.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!