S.v. ROAC 1 heeft weinig in te brengen in Amstelveen

ROAC heeft gistermiddag met 3-1 verloren van Roda ’23. Op die nederlaag viel weinig af te dingen, want Roda ’23 was simpelweg een maatje te groot.

Zonder de door werkverplichtingen afwezige Loek van As en geblesseerde Freek Heemskerk werd er aangevangen in Amstelveen. Djordy Strijk startte mede daardoor aan de linkerflank met de taak de opkomende back in bedwang te houden. Aan de rechterkant was die taak weggelegd voor Kevin de Jong. De Jong moest echter na ruim een kwartier het veld verlaten vanwege een hamstringblessure. Daardoor maakte Djimmy Wagter vroeger dan verwacht zijn rentree na ruim een maand blessureleed.

ROAC stond prima in het eerste half uur en wist de thuisploeg prima in de tang te houden. ROAC kwam zelfs op voorsprong. Een perfect aangesneden vrije trap van Thijs van Seggelen werd door een Amstelvener in eigen doel verlengd: 0-1. Zeven minuten later deed Roda ’46 alweer iets terug. Na een frommelsituatie werd er in de korte hoek door een woud van benen raak getrap: 1-1. ROAC was het in de fase tot rust even helemaal kwijt. De 2-1 viel ook rap daarna waarin ROAC uit elkaar werd gespeeld. Dankzij Dammes van der Poel bleef de marge slechts één doelpunt tot de rust.

Na rust veranderde het beeld amper. Niet dat Roda ’46 grote kansen wist af te dwingen, maar ze hielden constant de druk erop. Roda ’46 raakte geen moment in paniek en ROAC kwam er aanvallend niet uit. Dus hoewel de marge lange tijd slechts één doelpunt bleef, werd het nooit echt spannend. Door hard te werken bleef de schade minimaal, maar in de 83e minuut werd er aan de mogelijke twijfel definitief een einde gemaakt. Vanuit een afvallende corner werd de 3-1 binnengetrapt. Van der Poel pakte vlak voor tijd nog een één-op-één, waardoor de score niet verder zou oplopen.

Geen schande om van deze goede ploeg te verliezen. De schade op de ranglijst bleef beperkt omdat KDO en Altior ook verloren. Komende week komt de nummer één naar Rijpwetering. SCPB ’22 kroont zich tot kampioen als zij weten te winnen op het Hertogspark.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Wessel van der Poel; Kevin de Jong (17. Djimmy Wagter), Matty van Benten, Jay Koek, Sam van der Geest (81. Jay Helvesteijn), Thijs van Seggelen, Djordy Strijk (68. Joost van der Geest); Bart Hogenboom (81. Koen van Klink).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!