S.v. ROAC 1 hekkensluiter na nieuwe nederlaag

Na de 3-1-nederlaag in Lisse is ROAC de nieuwe hekkensluiter in zondag 2C. Na een 1-1-ruststand wist Lisse het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken met een doelpunt vlak na rust en een doelpunt in de blessuretijd. De Rippers speelde overigens vanaf de 13e minuut met een man minder.

ROAC begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Lisse kwam er simpelweg niet aan te pas en mocht in de handjes knijpen dat de Rippers niet al vroeg op voorsprong kwamen. Sam van der Geest was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zag zijn poging via de doelman op de binnenkantpaal belanden. Uit het niets was daar de openingstreffer, alleen wel voor de thuisploeg. Een lange bal werd in de Ripse defensie slecht verwerkt en Van Rooijen zag zijn schuiver met het nodige fortuin in het net belanden.

Het zou het enige aanvallende wapenfeit van Lisse in de eerste helft zijn. Ook toen ROAC vanaf de 13e minuut verder moest met tien man. Jacco den Hollander probeerde op het middenveld balverlies te corrigeren en deed dat met een te wilde sliding. Hoewel de rechtsback niemand raakte was het gevaarlijke inkomen genoeg voor een directe rode kaart.

Voor het spelbeeld veranderde er niks. ROAC bleef beter en bleef de kansen creëren. Alleen Van der Geest wist uit deze mogelijkheden het net te vinden met kopbal na een op maat afgeleverde voorzet van Thijs van Seggelen: 1-1.

Vol zelfvertrouwen stapte ROAC in de tweede helft het veld op, maar na twee minuten was het positieve gevoel verdwenen. Van Rooijen mocht weer profiteren van een moment onoplettendheid en schoot in de korte hoek raak. Hierna volgde een fase waarin Lisse dominant werd en het duel op slot had kunnen gooien met een aantal prima kansen. Echter keepte Roeland Daalmeijer ook deze middag een uitstekende partij.

ROAC kreeg ondertussen ook prima kansen op de gelijkmaker. Martijn van Trigt werd op de counter vrij voor de keeper gezet maar raakte het zijnet. Even later miste hij een teenlengte om de bal de benodigde zetje over de doellijn te geven. Freek Heemskerk kopte uit een corner rakelings over en zijn tweelingbroer kreeg de grootste kans voor de Rippers. Van een meter of tien kon hij vrij uithalen, alleen raakte hij de bal niet goed waardoor de goalie van Lisse hem gemakkelijk kon vangen. Van Seggelen mocht vlak voor tijd nog een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied van Lisse nemen, maar zijn pegel werd op de lijn door een verdediger geblokt.

In de slotfase ging ROAC nog meer risico’s nemen en dat gaf Lisse in de blessuretijd de kans om naar de 3-1 te counteren. Invaller Boot was de doelpuntenmaker.

Ondanks dat de Rippers tachtig minuten met een man minder speelde had er ook bij Lisse een goed resultaat ingezeten. Over twee weken zal ROAC proberen te stunten wanneer koploper Laakkwartier op bezoek komt in Rijpwetering.

Opstelling: Roeland Daalmeijer; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jeffrey de Haas (82. Loek van As), Dick Heemskerk (74. Cedric den Dekker), Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Martijn van Trigt, Loek van der Star (75. Pascal de Jong).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!