S.v. ROAC 1 herpakt zich in Utrecht

De met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij Sporting ’70 werd er één met meerdere verhalen voor de Rippers.

Allereerst omdat Sporting ’70 eind novermber 2022 de eerste ploeg was die ROAC wist te verslaan dit seizoen. Na die 0-2-nederlaag volgde een ongekende reeks zonder overwinningen, die pas begin deze maand bij Soest werd doorbroken. ROAC daalde sinds die eerste nederlaag naar de degradatiezone en Sporting ’70 klom naar de middenmoot. Ook na de winterstop draait Sporting prima, ondanks dat de Utrechters Junior van der Velden tussentijds naar IJsselmeervogels zagen vertrekken. Niet zonder succes overigens, want afgelopen zaterdag scoorde de verdediger nog de 1-1 in de dorpsderby tegen Spakenburg.

Ook zou het een bijzondere wedstrijd zijn omdat de 18-jarige doelman Tijn van der Geest zijn debuut zou maken. Vaste keeper Dammes van der Poel maakte een fout tijdens het boeken van zijn vakantie en kwam er tot zijn eigen schrik achter dat hij niet maandagochtend, maar zondagochtend al in het vliegtuig moest stappen. Van der Geest liet echter zien een waardig vervanger te zijn en dat zal trainer Bart Jansen, met oog op het naderende vertrek van Van der Poel, goed hebben gedaan.

Maar het meest aangrijpende verhaal van deze wedstrijd was uiteraard de minuut stilte waarmee werd gestart. Eerder deze week vond er een dodelijk ongeluk plaats iets verderop van de vereniging, waarbij een vijfjarig jongetje en zijn oppas overleden. Het jongetje maakte onderdeel uit van een Sporting ’70-gezin. Een ongelofelijk triest verhaal.

Dan de wedstrijd zelf. Zonder de geblesseerde Djimmy Wagter en Steef Wortman en vakantie-vierende Van der Poel speelde ROAC een uitstekende eerste helft. Verdedigend kwam ROAC niet in gevaar, op wat corners na. Aanvallend deed ROAC veelvoudig van zich spreken. Het dynamische spel van de middenvelders en aanvallers bracht Sporting ’70 in de problemen en Jay Koek had al twee maal de openingstreffer op zijn schoen gehad voordat hij na ongeveer een half uur, via de binnenkant paal, wel raak trapte: 0-1. Loek van As had de score ook kunnen uitbreiden voor rust, maar mikte op de keeper terwijl hij beter had kunnen afleggen.

Na rust begon Sporting ’70 direct te drukken. Veelvoudig werd de lange bal gezocht, aangezien de ploeg veel lengte heeft. Maar al vrij rap werd de voorsprong van ROAC juist vergroot. Kevin de Jong bereikte Bart Hogenboom die zijn mannetje uitspeelde en Matty van Benten bediende. De middenvelder schoot knap raak en scoorde alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. Allen in uitwedstrijden wanneer de bus werd gepakt. Voor Hogenboom was het assist nummer twee van de wedstrijd, want eerder had hij Koek ook al bediend.

Over bussen gesproken, na de 0-2 werd deze officieel geparkeerd in het zestienmetergebied van ROAC. Sporting ’70 deed niets anders meer dan hun lengte bedienen met de lange bal van achteruit en ROAC kwam er niet goed meer uit. Al een paar keer kwam ROAC goed weg toen de paal in de weg stond en anders was Van der Geest erbij om de bal te plukken. Zo’n tien minuten voor tijd viel zo’n diepe bal precies tussen de verdediging en keeper in en werd er direct raak gekopt: 1-2. Grote kansen zou de thuisploeg daarna niet meer afdwingen en daardoor won ROAC nipt van Sporting ’70.

Door de overwinning leeft ROAC nog, maar zal er alsnog een klein wonder nodig zijn om directe handhaving te bereiken. Het gat is nog altijd vijf punten met de veilige haven. Bij Sporting ’70 zullen ze zich weinig zorgen maken, maar ook zij zullen nog wat punten moeten pakken om niet in de degradatiezone te belanden. Volgende week speelt ROAC thuis en wel tegen titelkandidaat ZSGOWMS.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Loek van As; Jay Koek, Wessel van der Poel, Matty van Benten; Kevin de Jong (67. Sam van der Geest), Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen (67. Koen van Klink).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!