S.v. ROAC 1 houdt traditie bij RKDEO 1 in stand

Voor de negende keer op rij heeft ROAC niet weten te winnen tegen RKDEO. Sterker nog, in Nootdorp moest het vlaggenschip een 3-1-nederlaag slikken.

Op een kunstgrasmat waar je ieder jaar weer denkt voor het laatst op te hebben gespeeld vanwege de zeer matige kwaliteit ervan, schotelden beide teams weinig spectaculairs voor de eerste helft. Slordigheid was troef bij beide ploegen, waardoor er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Een afgevallen corner werd door Loek van As nog wel rakelings langs de verkeerde kant van de paal geschoten, maar RKDEO was het dichtst bij een treffer. Dammes van der Poel en de paal brachten echter redding.

De tweede helft was het aanzien meer dan waard. RKDEO schroefde het tempo op, maar ROAC bleef overeind. De thuisploeg had de hulp van de referee nodig om de score te openen. Rob van Hagen nam namens de thuisploeg het doel onder vuur, maar Freek Heemskerk wist de bal van korte afstand te blokken. De verdediger maakte zich zo smal mogelijk maar kon niet voorkomen dat de bal naast zijn borst ook de onderarm raakte. Na een korte bedenktijd wees Van Sprang naar de stip, tot ongenoegen van de Rippers. Van Hagen schoot raak: 1-0.

Een paar minuten later had ROAC de stand alweer rechtgetrokken. Bij een corner wist Loek van der Star de bal met een boog in de kruising te koppen: 1-1. De wedstrijd was opengebroken en zou op en neer gaan. De beslissing viel in de 82e minuut. Een veel belovende counter van ROAC werd knullig om zeep geholpen, waarmee het direct ook RKDEO in stelling bracht om te counteren. Linksback Rick de Bruin stoomde mee op en wist zich middels een één-tweetje vrij te spelen voor Van der Poel. De Bruin bleef koel en prikte binnen: 2-1.

ROAC moest in de laatste tien minuten op zoek naar de gelijkmaker, maar kon geen vuist meer maken. Alhoewel Sam van der Geest direct na de gelijkmaker een grote kans kreeg op de 2-2. Het was RKDEO dat dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimtes achterin, daar ROAC inmiddels alle risico’s nam. Tot twee keer toe kwam ROAC nog goed weg, maar in de blessuretijd was het alsnog raak en was Devin Krul het eindstation van een counter: 3-1.

Frustratie bij de bezoekers, want weer was het niet gelukt een driepunter te behalen bij RKDEO. Komende week krijgt ROAC thuis tegen het onbekende DSOV de kans zich te revancheren.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax, Dick Heemskerk (75. Djimmy Wagter), Loek van As; Thijs van Seggelen, Joost van den Bosch (57. Sam van der Geest), Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!