S.v. ROAC 1 houdt zicht op directe handhaving na stunt bij Den Hoorn 1

ROAC heeft voor flinke stunt gezorgd door koploper Den Hoorn de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Extra zuur voor de gastheren was het feit dat zij bij een overwinning kampioen zouden worden en dat de hele club daar al rekening mee had gehouden. Veel geplande activiteiten moesten door de onverwachte nederlaag afgezegd worden.

In een fantastische entourage onder toezicht van zo’n duizend supporters begon de thuisploeg nog veelbelovend aan de wedstrijd. ROAC werd onder druk gezet om snel een doelpunt af te dwingen. Het leidde tot veel gevaar en een corner of tien, maar ROAC wist deze lastige fase zonder kleerscheuren door te komen. Daarna begon ROAC zich in voetballend opzicht te bemoeien met de wedstrijd. Het veldspel zag er bij vlagen prima uit, maar tot kansen leidde het niet. Toch kwam ROAC in de 38e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Rudolf Bax werd niet goed verwerkt door de thuisploeg en zo kreeg Freek Heemskerk de kans om de bal in het verlaten doel te koppen: 0-1. Het was ook de ruststand.

Na de theepauze werd het spel van Den Hoorn minder en minder. De ploeg leek te bezwijken onder de druk en hanteerde alleen nog maar de lange bal. ROAC was echter heer en meester in de duels, waardoor er amper iets werd weggegeven. Op de counter probeerde ROAC het duel op slot te gooien, helemaal toen Den Hoorn in de 80e minuut met een mannetje minder kwam te staan nadat de laatste man zijn tweede gele kaart pakte.

Onder andere invaller Djimmy Wagter, Thijs van Seggelen en Loek van der Star kregen grote kansen op de 0-2, maar uiteindelijk viel deze bevrijdende treffer pas diep in de blessuretijd. Het was Van Seggelen die de bal snoeihard in het net deed ploffen. Ontlading bij de gasten, want die wisten dat ze dit nooit meer uit handen gingen geven. Een minuut later floot referee Sprang af, die zich niet gek had laten maken en een prima pot had gefloten.

Teleurstelling alom bij Den Hoorn, maar de relativering nam de deze emotie al snel over. Op een paar rotte appels na die hun teleurstelling op een onacceptabele manier lieten blijken, kwam iedereen tot de conclusie dat de eerste nederlaag van het seizoen voor Den Hoorn een zeer terechte was geweest. Zodoende werd het na afloop nog gezellig zat in de kantine van Den Hoorn.

ROAC deed prima zaken, maar moest na afloop wel constateren dat alle concurrenten ook drie punten hadden mogen bijschrijven. Hoe dan ook, ROAC blijft zicht houden op directe handhaving met nog drie wedstrijden te gaan. Bij een nederlaag was ROAC zo goed als zeker verdoemd tot het spelen van nacompetitie. Komende week wacht het in vorm zijnde Wippolder thuis op het Hertogspark. ROAC zal weer moeten stunten om tot een resultaat te komen. Den Hoorn gaat bij Teylingen op herkansing om het kampioenschap alsnog veilig te stellen.

Opstelling: Bob Brugman; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk, Sam van der Geest, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Loek van der Star (86. Cedric den Dekker), Martijn van Trigt (72. Djimmy Wagter).

 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!