S.v. ROAC 1 incasseert dure nederlaag

In de streekderby tegen laagvlieger Foreholte heeft ROAC geen resultaat kunnen boeken. Na een 3-2-ruststand werd het uiteindelijk 4-2 voor de thuisploeg.

Dat ROAC geen resultaat wist te boeken had voornamelijk te maken met de eerste helft waarin de Rippers vaak een stap te laat waren in de duels. Toch kwam de 1-0, letterlijk en figuurlijk, uit de lucht vallen. Jelle Geerlings kopte knap raak vanuit een corner in een fase waar ROAC de aanval zocht.

Via Martijn van Trigt probeerde ROAC een gaatje in de defensie van Foreholte te vinden. De Rippers werden echter het gevaarlijkst uit dode spelsituaties. Vrijwel iedere corner en inworp van Cedric den Dekker leverde gevaar op. Desalniettemin was het de thuisploeg die de voorsprong wist te vergroten. Nadat Wouter Nolles al een mogelijkheid om zeep had geholpen vanuit een counter was het voor Sten Admiraal wel raak. Hij raakte de bal allesbehalve lekker, maar vanwege het vele effect rolde de bal toch binnen: 2-0.

Voor ROAC leek dit het seintje om het tempo op te gaan voeren. Binnen een tijdsbestek van drie minuten wist ROAC de achterstand recht te zetten. Eerst was het Freek Heemskerk die raak kopte en even daarna was het Dick Heemskerk die in een scrimmage wist raak te schieten. Het was geen toeval dat Den Dekker met een corner en een inworp aan de basis stond van beide goals.

Dat ROAC maar twee minuten kon genieten van de gelijkmaker zei alles over de eerste helft. Wederom werd er bij de 3-2 zeer matig verdedigd. Invaller Toni Arroyo mocht aannemen en van dichtbij binnen tikken.

De tweede helft kan vrij kort samengevat worden. ROAC heeft 45 minuten op de helft van Foreholte gespeeld op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal wilde niet vallen. Op twee ongevaarlijke corners na is Foreholte niet meer bij het doel van ROAC geweest. Tot de 93e minuut, toen ROAC inmiddels alle risico’s naam en Nolles op de counter het duel op slot gooide: 4-2. Uiteraard was de ontlading groot bij de thuisploeg, maar ROAC had absoluut meer verdiend. Een dure nederlaag voor ROAC. De aansluiting met de top is uit zicht aan het raken en de degradatiestreep kwam weer iets dichterbij.

Voor ROAC blijven het spannende weken. Tegen de komende twee tegenstanders, KDO en HVV, moet ROAC een definitief gat met de degradatiezone gaan trekken. Tussendoor speelt ROAC ook nog het bekerduel tegen Die Haghe voor een plekje bij de laatste 16.

Hein Leliveld zal hopen dat hij dan weer wat meer jongens tot zijn beschikking zal hebben. Tegen Foreholte miste Leliveld Floris Hupkes, die begin deze week een werkvakantie aankondigde. Ook in Thijs van Seggelen, Rudolf Bax en Sam van der Geest (allen geblesseerd) mist ROAC nog altijd een drietal sterkhouders. Positieve noot was echter dat Jacco Den Hollander na ruim een jaar blessureleed weer officiële minuten in het vlaggenschip maakte.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (75. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Ricardo Bakker; Cedric den Dekker (68. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Loek van As; Loek van der Star (75. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!