S.v. ROAC 1 incasseert ruime nederlaag

De zaterdagavondwedstrijd bij DSOV is voor ROAC uitgedraaid in een teleurstelling. Er moest een 4-1-nederlaag geslikt worden.

Zonder de geblesseerde Sam van der Geest startte ROAC net als vorige week met ‘plan b’, aangezien de belangen duidelijk waren en eigenlijk alleen een driepunter van waarde zou zijn. Helaas ging het al vrij snel mis. DSOV kwam na zo’n tien minuten spelen op voorsprong. De spits werd door de lucht bereikt, nam knap aan met de borst en rondde vervolgens fraai af. Even daarna was ROAC dichtbij de 1-1, maar de doelman kon nog net zijn vingertoppen achter een voorzet van Bart Hogenboom krijgen waarmee hij een zeker doelpunt voorkwam.

ROAC kwam beter in haar spel, maar schoot zichzelf in de voet door de 2-0 cadeau te doen. In de opbouw ging het mis, de bal werd simpel verloren en drie tellen later lag de bal in het mandje: 2-0. Toch voetbalde ROAC niet onaardig en de aansluitingstreffer viel niet uit de lucht. Een knappe actie van Steef Wortman ging vooraf aan de goal van Matty van Benten die met links gedecideerd raak schoot: 2-1.

Maar vlak voor rust gaf ROAC het toch weer te gemakkelijk weg. Aan de rechterkant werd te gezapig ingegrepen, waardoor een een niet te missen voorzet kon worden afgeleverd: 3-1. En zo zou ROAC helemaal niet zo slecht spelen, maar ging het wel met ruime achterstand de rust in omdat de doelpunten te makkelijk werden weggeven.

Toch zou ROAC nog niet opgeven, zo bleek in de tweede helft. ROAC ging op zoek naar de aansluitingstreffer en was ook dominant in deze fase. Thijs van Seggelen zou uit een afgeslagen corner de grootste kans krijgen, maar schoot over. DSOV werd alleen uit een vrije trap gevaarlijk in deze fase, maar was daarmee wel meteen dicht bij een doelpunt. De kopbal scheerde over de deklat.

In de 65e minuut ging de wedstrijd op slot. Wederom leidde ROAC het doelpunt zelf in door in de opbouw balverlies te lijden. Even dacht ROAC de fout te herstellen, want het schot werd geblokt. Bij die blokkade kwam de bal tegen de arm van de DSOV-spits, die daarmee de bal klaar legde voor een teamgenoot die raak schoot. De referee van dienst oordeelde dat de spits niets kon doen aan de handsbal en tot ongenoegen van de Rippers werd de goal toegekend.

Het laatste half uur had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. DSOV heeft een goede ploeg en won verdiend, alhoewel de uitslag voor de Rippers wat geflatteerd voelde. Een nieuwe teleurstelling moest door ROAC verwerkt worden. Zondag wacht een nieuwe directe concurent: het Amsterdamse DCG.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (46. Jim van der Meer), Mitchel Boere, Loek van As, Djordy Strijk (46. Koen van Klink); Djimmy Wagter (67. Kevin de Jong), Matty van Benten, Thijs van Seggelen, Steef Wortman); Freek Heemskerk (67. Wessel van der Poel), Bart Hogenboom (83. Dave van der Poel).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!