S.v. ROAC 1 kan niet bolwerken tegen AFC ’34 1

Het is ROAC niet gelukt om punten af te snoepen van hoogvlieger AFC ’34. ROAC speelde in de eerste helft te slordig en kwam daarin ook een 0-1-achterstand die de Rippers niet meer wisten om te buigen.

Voorafgaand waren de Rippers vrij optimististisch ingesteld over het treffen met de Alkmaarders op het eigen Hertogspark. In de heenwedstrijd werd ROAC weliswaar nog met 6-0 weggeblazen, maar AFC ’34 speelt inmiddels nergens meer om en bereid zich voor op de nacompetitie nadat ze de eerste periodetitel pakten. ROAC hoopte daarom een wat ongemotveerde tegenstander te treffen.

Maar juist bij de thuisploeg leek het heilige vuur te ontbreken. De wil was er wel, maar wellicht werd de zware wedstrijd bij Kampong van donderdagavond nog in de benen gevoeld. Onder aan de streep was ROAC te slordig en was AFC ’34 steevast een stapje voor. Het warme weer mocht niet als excuus aangedragen worden, want daar hadden de bezoekers immers ook last van. Wel had Gidon Reinders Folmer te maken met personeelsproblemen. Zo kon hij wegens blessures geen beroep doen op Kevin de Jong en Jeffrey de Haas. Casper van der Heijden zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en ook de van vakantie teruggekeerde Jacco den Hollander bleek niet fit genoeg om te starten. Zodoende zou Cas Hoogenboom zijn debuut maken in het vlaggenship, wat hij prima zou doen.

Zoals eerder vermeld kwam ROAC er in de eerste helft amper aan te pas en duurde het zo’n 25 minuten voordat AFC ’34 op voorsprong kwam. Een beetje lullig dat het doelpunt viel uit een onterecht toegekende corner, maar ROAC kreeg zelf nog de kans om de bal fatsoenlijk weg te werken. Dat lukte niet, waardoor AFC ’34 opnieuw kon inbrengen en de grote spits Amin Charik kon binnen koppen: 0-1.

Na rust kreeg ROAC het wel voor elkaar om meer energie in de wedstrijd te stoppen. Djimmy Wagter zijn voorzet was net even te scherp om Bart Hogenboom voor een verlaten doel te bedienen, maar vervolgens zouden de bezoekers de paal en lat raken. Omdat de 0-2 niet viel, ook niet later op de counter, bleef ROAC hopen op een resultaat. Pas in de slotfase kwam ROAC weer dichtbij de gelijkmaker. Thijs van Seggelen knalde op de lat en de Alkmaarse goalie Mike Wesselink moest een wereldredding verrichten om de geheel vrijstaande Freek Heemskerk van een 100% doelpunt te onthouden. AFC ’34 hield stand en won verdiend in Rijpwetering.

Ook Legmeervogels wist niet te winnen dus het verhaal is eigenlijk ongewijzigd voor de Rippers. Wel heeft ROAC weer een kans verspeeld om het gat te dichten. Volgende week treft ROAC Kolping Boys in Alkmaar. Thuis speelde ROAC 0-0 tegen deze ploeg.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (85. Joost van der Geest), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Loek van As, Thijs van Seggelen, Cas Hoogenboom (61. Jacco den Hollander); Djimmy Wagter (79. Jay Helvensteijn), Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!