S.v. ROAC 1 kan niet stunten bij DSOV 1

ROAC is er bij koploper DSOV niet in geslaagd een resultaat te behalen. Na een prima eerste helft en een prima start van de tweede helft ging het toch mis voor de bezoekers. DSOV won met 2-0.

Hein Leliveld had te maken met handjevol niet (direct) inzetbare spelers. Linksback Floris Hupkes is op vakantie, waardoor Ricardo Bakker van flank moest verhuizen. Het leverde Jim van der Meer een basisplaats op als rechtsback. Ook kon Leliveld niet beschikken over Sam van der Geest en Rudolf Bax, beiden geblesseerd. Martijn van Trigt, vorige week nog matchwinner met drie goals, was niet fit genoeg om aan het duel te beginnen. Loek van der Star startte daardoor voor het eerst sinds zijn werkongeluk van eind 2017 weer in de basis.

Tegen een ultra-aanvallend DSOV deed ROAC het prima in de eerste helft prima. De kwaliteiten van DSOV liggen bij de vier spitsen. ROAC had het lastig met hen, maar had het aardig onder controle. DSOV kreeg een grote kans, maar Loek van As wist het schot te blokken. Voetballend was ROAC niet veel minder en wisten de Rippers op de counter ook nog gevaarlijk te worden. Thijs van Seggelen werd teruggevlagd toen hij één-op-één op de goalie af kon komen. Gezien de reactie van het publiek een zeer dubieus vlagsignaal. Echter, toen Van Seggelen niet veel later wel door mocht gaan maakte hij een verkeerde keuze in een man-meer-situatie. Ook Van der Star was in de scrimmage dichtbij de openingsgoal.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor DSOV, maar via via kon Dammes van der Poel de bal oprapen. Dé kans van ROAC zou op naam van Van Seggelen komen. Vrij voor de goalie schoot hij de bal met boog over de doelman, maar ook langs het lege doel. Een paar tellen later zou DSOV het net wel weten te vinden. Een inworp werd verlengd en vervolgens breed gelegd voor Brian Wilderom. Zijn schot was niet briljant, maar door de vele spelers voor zich, zag Van der Poel de bal te laat om nog redding te kunnen brengen.

Achteraf gezien bleek de 1-0 ook direct de doodsteek, nu hoefde DSOV niet meer en ROAC bleek niet in staat DSOV onder druk te zetten. Het geblesseerd uitvallen van Van Seggelen hielp overigens ook niet mee. ROAC zou nog wel twee mogelijkheden krijgen via Van der Star, maar DSOV kreeg verreweg de meeste kansen omdat de ruimtes steeds groter werden. In de 80e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Ruben Karelse het eindstation was van een vlotte aanval. Het was ook de eindstand.

Volgende week krijgt ROAC angstgegner RKDEO op bezoek. Nog nooit won ROAC van de Nootdorpers. Maar eens moet de eerste keer zijn…

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jeffrey de Haas, Ricardo Bakker; Cedric den Dekker, Loek van As (82. Joost van den Bosch); Thijs van Seggelen (62. Martijn van Trigt), Dick Heemskerk, Loek van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!