S.v. ROAC 1 kan onmogelijk tevreden zijn met puntje bij HVV 1

ROAC heeft zichzelf bij HVV tekort gedaan door met 1-1 gelijk te spelen. Na een saaie eerste helft wist ROAC de thuisploeg in de tweede helft bij vlagen zoek te spelen. Omdat de mooiste kansen om zeep werden geholpen bleef HVV in leven en kon het uit het niets de gelijkmaker aantekenen. In de slotfase kroop ROAC zelfs nog door het oog van de naald toen HVV de paal trof. Het had echter veel te veel van het goede geweest en dat besefte de Hagenaars zelf ook.

Zoals vermeld was de eerste helft weinig boeiend. Met een niet fitte Martijn van Trigt in de spits wist ROAC niet tot grote mogelijkheden te komen. Op zich stond het verdedigend wel oké bij de Rippers waardoor HVV ook niet echt gevaarlijk kon worden. En als het al gevaarlijk werd, dan was dat door slordigheid van ROAC zelf. Zo wist HVV een te korte terugspeelbal van Cedric den Dekker niet af te straffen. Er werd dan ook gerust met een 0-0-tussenstand.

ROAC besefte in de tweede helft beter dat deze wedstrijd hoe dan ook gewonnen moest worden en straalde dat ook uit. Dat ROAC na een minuut of vijftig op 0-1 kwam was niet gek. Een vrije trap van Den Dekker kon bij de tweede paal binnengetikt worden door de geheel vrij staande Dick Heemskerk. Het zelfvertrouwen van ROAC kreeg een boost en HVV kwam er niet meer aan te pas. Een half uur lang werd HVV zoek getikt en werden de mooiste kansen gecreëerd. Vooral Pascal de Jong en Thijs van Seggelen hadden de wedstrijd allang op slot moeten gooien.

Dat gebeurde niet en dan weet je hoe het vaak afloopt. HVV besloot in de laatste tien minuten te gaan pompen en dan hoeft hij maar één keer goed te vallen. En dat gebeurde ook. Joppe van der Bruggen kon van dichtbij geheel vrij inkoppen na een voorzet van Stefan Roos. Bob Brugman zat er nog wel aan, maar kon niet meer voorkomen dat de 1-1 op het scorebord kwam te staan.

ROAC ging nog op zoek naar de 1-2 maar het mocht niet zo. Op de counter had het zelfs nog veel erger kunnen aflopen voor de Rippers. Van dichtbij werd door Lars van Benten de binnenkant paal geraakt. Hoe onterecht dan ook, voor hetzelfde geld verliest ROAC zo’n pot dan ook. Het bleef nu bij een 1-1-eindstand wat door de bezoekers toch als een nederlaag voelde.

Volgende week gaat ROAC de eerste driepunter van het seizoen proberen te boeken wanneer Wilhelmus op bezoek komt. Op papier wordt dat weer een heel lastige klus.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (84. Lars van der Meer), Dick Heemskerk (75. Loek van As), Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt (60. Loek van der Star), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!